A következő élő közvetítés része Halász Bence vb-bronzérmet nyert kalapácsvetésben, Krizsán Xénia negyedik hétpróbában

Krizsán Xénia a 7. helyen és esélye van még feljebb lépni

A női hétpróbázóink a gerelyhajításon is túl vannak immár a vasárnap délelőtti program végén, így már csak az esti, a hagyományosan a döntők programja közt megrendezésre kerülő utolsó próba, a 800 méteres síkfutás maradt hátra. A délelőtti első csoportban a 12. helyről Nemes Rita kezdett hamarabb, és második kisérletére megdobta az idei legjobbját, 44,68-at. Összetettben ezzel egy hellyel feljebb lépett, a 11. helyről várja a 800 métert.

Az öt szám után 8. helyen álló Krizsán Xénia kicsit később, negyed kettő után nem sokkal futott neki és 50 méter 20 centire repítette a gerelyt! Remek! A második dobása még jobb lett, 51,23, és a harmadik kisérletével nem tudott javítani.

Krizsán ezzel a gerelyhajítást követően 5499 ponttal a 7. helyen áll a női hétpróbában. A vezető három versenyző 45 ponton belül van. Hatalmas verseny várható 800-on az érmekért, helyezésekért, ahol a jó futónak számító Krizsán a legjobb hatba kerülésért hajt majd – telt ház előtt.

Rettentően örülök a mai két eredményemnek. A második dobásba mindent beleadtam, apai, anyait, holott fájt a könyököm. A harmadikra is megpróbáltam, de ott már a második kisérlet után még jobban fájt. Remélem, hogy este is nagyon jó nahgulat lesz és beszurkol a közönség egy nagyon jó időt nekem 800 méteren

– nyilatkozta az m4sport riporterének Krizsán a dobása után.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik