A következő élő közvetítés része Halász Bence vb-bronzérmet nyert kalapácsvetésben, Krizsán Xénia negyedik hétpróbában

Az országos csúcsot repesztő magyar sprinter: A végéről nincs emlékem, képszakadás

Jewel Samad / AFP
Jewel Samad / AFP

Molnár Attila nemrég hatalmas szenzációt okozott azzal, hogy a több mint tízéves országos csúcsot megdöntötte 400 méteres síkfutásban. A budapesti vb első napján a 4×400-as mixváltó tagjaként is már biztató időt futott, majd 400-on tovább javított saját rekordján, 44.84-es idővel futama harmadik helyén ért célba, így továbbjutott az elődöntőbe.

Az újságíróknak a vegyes zónában elmondta, a vb előtt egy nappal még országos csúcsot remélt magától, aztán a szombati futását követően már tisztes helytállást. Így viszont, hogy sikerült a csúcsjavítás, már teljesítette a világbajnokságra kitűzött célját.

Nem tudom szavakba önteni, mennyit jelent a közönség. A bemutatásnál nem érzem egyedül magam, olyan, mintha előnyöm lenne a többiekhez képest, mintha kapnék egy lökést hátulról. Logikailag nincs magyarázata, de a fejemben felszabadít dolgokat, leírhatatlan érzés

– mondta azzal kapcsolatban, milyen hazai pályán versenyezni.

Azzal folytatta, hogy a bemelegítésnél gondosan eltervezi a lépéseket, majd rendkívül fókuszált, amikro a call roomba hívják, onnan szólítják később az atlétákat a pályára.

Majd kimegyek a pályára, a lelátó felrobban és huss, minden kimegy a fejemből. Nincs még ilyen tapasztalatom, ez az első két futásom ilyen körülmények között, és mindkettő jobban sikerült, mint gondoltam. Az utolsó ötven méteren nincs emlékem, képszakadás van. Nem tudom, hogy körbenéztem-e, ott nem én futottam, hanem a nézők

– mondta Molnár, aki pár percig a földön ücsörgött az interjúfolyosón, de mint kiderült, semmi komoly baj nem történt, csak belelépett egy tüskébe, azt kellett kiszedni a lábából. „Nem vagyok az a meghalós típus, nagyon elfáradok, de mindig van annyi lélekjelenlétem, hogy talpon maradok. Biológiailag is jobb, próbálok figyelni rá” – mondta.

Az országos csúcs és a tisztes helytállás is a célja a továbbiakban. Az elődöntője hétfőn 19.33-kor lesz.

Nagyon a határán vagyok annak, amit tudok, és a teljesítőképességemnek.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik