Sport

Rasovszky Kristóf újabb távon döntötte meg egyéni csúcsát

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Rasovszky Kristóf egyéni csúccsal bejutott a döntőbe 1500 méter gyorson a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek hetedik napján.

Az egyéniben 10 kilométeren és a váltóval is ezüstérmes úszó egyéni legjobbjából faragott, 14:54.09 perces idővel a hetedik helyen bejutott a döntőbe.

Előzetesen úgy számolgattunk, hogy van hét fixen döntős úszó a mezőnyben, nekünk pedig egy hely jut. Nagyjából ezerháromszáznál láttam, hogy körülbelül együtt vagyok a legjobbakkal, szóval tudtam, jó helyen állok és a végén kell egy kicsit megnyomni

– nyilatkozta az MTI-nek Rasovszky, aki korábban 400 és 800 méter gyorson is egyéni csúcsot úszott, ráadásul mindkét számban teljesítette az olimpiai szintet is.

Szintén medencébe ugrott a távon Betlehem Dávid is, aki mindössze 11 századdal maradt el élete legjobb eredményétől, 14:59.76 perccel összesítésben a 15. lett. Székely Áron 50 méter háton egyéni legjobbjától (25.03) messze elmaradva, 25.59 másodperccel a 30. helyen fejezte be szereplését.

A női uszonyos úszók mezőnyében a 17-szeres világbajnok Senánszky Petra 50 méter gyorson 25.04-gyel csapott célba, ami az egyéni csúcsátl 23 századmásodperccel elmaradt, így lemaradt a középdöntőről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik