Sport

Kós Hubert: Annyira kiadtam magamból mindent, hogy vissza is jött az ebédem

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Kós Hubert országos csúccsal nyert világbajnoki címet 200 háton Fukuokában, ám annyira kiúszta magát, hogy a versenyt követően nem is tudott nyilatkozni, rosszul lett és orvosi segítségére szorult.

„Tényleg mindent kiadtam magamból. Annyira, hogy utána vissza is jött az ebédem. De most már sokkal jobban vagyok éremmel a nyakamban” – nyilatkozta az M4 Sport kamerái előtt.

„Nagyon jók voltak a fordulóim, most mindenre nagyon odafigyeltem. A középdöntőben össze-vissza úsztam, nem figyeltem az időre, csak arra, hogy döntőbe jussak. Ez meg is lett. Ugyanúgy tettem, mint riválisom, Ryan Murphy szokta: valahogy leússza a reggeli előfutamot és a középdöntőt, majd a döntőnek nekimegy. Most sikerült megvernem őt ebben a játékban.”

Kós 1:54.14 perces magyar rekorddal csapott célba, ezzel Bernek Péter 2017-es 1:55.58-as idejét adta át a múltnak.

„Edzőmmel, Bob Bowmannel azt beszéltük előzetesen, hogy 1:53-at kellene úsznom, mert tudtuk, ha ez vagy ennél jobb lesz az idő, meglesz az arany. Ez is volt a cél, ezért léptem vissza 200 vegyestől, meg 100 pillangótól, hogy erre ráfókuszáljak.”

Azt mondta, már önmagában az a tény, hogy a legendás Michael Phelps edzőjével készülhet, az plusz motivációt tud adni.

„Mindenre odafigyel, ott van mindig, azt a tapasztalatot hozza, ami évekig megvolt Phelpsszel is. Ráadásul olyan emberekkel úszhatok, mint a Fukuokában már három aranyanál tartó Léon Marchand, ez elképesztő lehetőség.

Nagyon jó emberek között vagyok, ha itt nem tudok jól úszni, akkor sehol máshol a világon.

Azt mondta, a hátúszást már nem szeretné elengedni, de a vegyest sem, hiszen az úszásnemek segítik egymást.

„Remélem, egy év alatt összeszedem magam, és az olimpián is tudok remekelni. Nagyon közel vagyok ahhoz, ahová szeretnék eljutni. Még nem értem el azt a szintet, de ebben a fél évben sokat fejlődtem mentálisan.”

Kapcsolódó
Úszókapitány: Kós a döntőben mindenkit lemosott
Sós Csaba szerint nem szabad elfeledni, hogy az 5. helyen célba ért Kovács Benedek mennyire jól versenyzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik