Sport

Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid is újra olimpiai szintidőt úszott a vébén

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid is olimpiai szintet úszott 800 méter gyorson a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek harmadik napján.

A nyíltvízi versenyeken egyéniben 10 kilométeren és a váltóval is ezüstérmes Rasovszky egyéni csúcsát (7:52.77) alaposan megjavítva 7:47.93 perces idővel könnyedén teljesítette az olimpiai szintidőt (7:51.65), így a 400 méter és az 1500 méter gyors, valamint a nyíltvízi küzdelmek mellett ebben a számban is bizonyíthat majd Párizsban. A veszprémiek kiválósága összesítésben a 15. helyen zárt, így nem került fináléba. Még nála is jobb időt úszott Betlehem 7:47.02-es idejével, de 12. helyével szintén lemaradt a fináléról.

A délelőtti programban számos másik magyar is vízbe ugrott, Késely Ajna és Pádár Nikolett 200 méter gyorson bizonyíthatott. Míg Késely 21. helyen zárt 1:58.99 perces idejével, a 17 éves Pádár egyéni csúcsot javítva 1:57.35-tel nyolcadikként süvített be a döntőbe.

Boldog vagyok, nagyon jól éreztem magam a medencében, és bízom benne, hogy ennél ez csak jobb lesz délután, mert most bevallom őszintén, vérszemet kaptam és mindent ki fogok adni magamból

– nyilatkozta az MTI-nek Pádár, aki kilenc századmásodperccel maradt csak el az olimpiai szintidőtől.

Férfi 200 méter pillangón az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf távollétében a római kontinensviadalon második Márton Richárd képviselte egyedül a magyar színeket, a 23 esztendős versenyző 1:56.03-as idővel, a 14. helyen jutott tovább.

„Ez rendben volt, nagyjából százötvenig nem is nagyon éreztem meg a dolgot. Korrekt kis reggeli úszás volt, este szerintem nagyjából az egyéni csúcsomat kell hoznom, úgy kalkulálok, hogy azzal vagy éppen becsúszok, vagy pont kiesek”

– mondta Márton.

A délutáni programba Pádár és Márton elődöntője mellett Kós Hubert úszik majd a 100 méter hát fináléjában, magyar idő szerint 13.59 órakor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik