Sport

„Összetört a szívem, óriási csalódás a vereség” – a női pólósok nem tudták megvalósítani a meccstervet

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A magyar női vízilabda-válogatott szinte végig szaladt az eredmény után, végül 12-9-re kikapott az Európa-bajnok spanyoloktól a vizes világbajnokság negyeddöntőjében.

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint a játékosai ugyan mindenre fel voltak készülve, de nem tudták megvalósítani az elképzeléseket, ez vezetett a kudarchoz.

„Valószínűleg az ellenfélnél jobb játékosok vannak, mi kihagytuk az emberelőnyöket, nem tudtuk leblokkolni a lövőiket, ők pedig le tudták a mieinket. Ráadásul náluk van egy olyan külső kör, ami most, amikor egész jól ki tudtuk venni a centereiket, bárhonnan át tudta lőni a zónát”

Mindenre fel voltunk készülve, de ha nincs igazán kapusteljesítmény és több blokk, akkor nem lehet legyőzni egy ilyen spanyol csapatot

mondta a szakember a lefújást követően.

Bíró Attila a folytatással kapcsolatban kiemelte, szerencsére az elmúlt világbajnokságokon csak 2017-ben Budapesten kellett az ötödik helyért játszaniuk, akkor ezt a feladatot sikerrel abszolválták és erre készülnek most is. A játékosok közül Vályi Vanda is rendkívül kritikus volt a válogatott teljesítményét illetően.

„A játék minden elemében jobbak voltak ma a spanyolok, akik egyébként semmi olyat nem csináltak, amit mi ne tudtunk volna előre. Fel voltunk készülve, mégis az ő akaratuk érvényesült. Ez szerintem már egyszerűen butaság, hogy az ellenfél jó játékosait hagyjuk gólokat lőni.”

Rybanska Natasa viszont érzelmekben gazdag nyilatkozatot adott.

Összetört a szívem, óriási csalódás a vereség. Az egész csapat és én is nagyon bíztam benne, hogy nyerni fogunk. Annyit tudok mondani, hogy ugyanúgy szeretem a társaimat, büszke vagyok arra, amennyi munkát elvégeztünk a felkészülés során.

Bíró Attila együttese az 5-8. helyért folytatja szereplését a viadalon, amelyen csak a két döntős jut olimpiai indulási joghoz. A magyarok szerdán a görögökkel találkoznak, a mérkőzés magyar idő szerint 8.30 órakor kezdődik.
A tavaly, hazai környezetben világbajnoki ezüstérmes magyar csapat legközelebb a januári Európa-bajnokságon biztosíthatja párizsi szereplését, a kontinensviadalon egy kvótát osztanak ki.

Kapcsolódó
Nagy falat volt az Európa-bajnok, kikapott a vb-negyeddöntőben a női pólóválogatott
A magyar női vízilabda-válogatott szinte végig szaladt az eredmény után, végül 12-9-re kikapott az Európa-bajnok spanyoloktól a vizes világbajnokság negyeddöntőjében. Az ötödik hely lehet a legjobb, amit Bíró Attila csapata elérhet, de ahhoz még nyerni kellene két meccset.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik