Sport

Újabb barátnő vádolja súlyos testi sértéssel a klasszis teniszezőt

FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance
FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance
Újabb egykori barátnő tett feljelentést Alexander Zverev ellen, az olimpiai bajnok, 2020-as US Open-döntős német teniszezőt most volt élettársa, Brenda Patea vádolja súlyos testi sértéssel.

A 26 éves sportoló ellen szűk három éve már volt hasonló vád, akkor egykori barátnője, Olga Saripova a közösségi oldalán tett közé egy történetet, amely szerint Zverev párnával fojtogatta, és falnak csapta őt, el kellett menekülnie a további bántalmazás elől.

Akkor a német bíróság úgy találta, a vádak nem igazak, majd 2021 októberében az ATP is vizsgálatot indított, amelyet 15 hónap után zárt le. Végül a szervezet sem büntette meg Zverevet, mivel nem állt rendelkezésre elegendő bizonyíték.

A héten újabb feljelentés érkezett, ezúttal volt barátnője, és gyermekének anyja, Brenda Patea nyilatkozott róla hasonlóan. A korábbi modell a testi sértéssel kapcsolatban büntetés kiszabását kérte, de azt tagadta, hogy anyagi motiváció állna a feljelentése mögött.

Így az ügyészség büntetés kiszabása iránti kérelmet nyújtott be a tiergarteni kerületi bíróságon. Ez pénzbírság vagy legfeljebb egy év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés lehet. Az RTL szerint a büntetés összege elérheti 480 ezer eurót.

A pár 2019-ben ismerkedett megy egymással, 2021-ben megszületett a lányuk. A szakítás után Patea bejelentette, hogy nem osztja meg a felügyeleti jogot Zverevvel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik