Sport

Sokkoló döntés után sírva adta fel a budapesti tenisztornát a második kiemelt

Botrányról ír több teniszszakíró is a Budapesten rendezett Budapest Grand Prix első fordulójában rendezett Tóth AmarissaCsang Suaj mérkőzés kapcsán, miután a második helyen kiemelt, világranglista-28. kínai az első szettben feladta a meccset.

Történt, hogy 5-5-s állásnál a kínai egyik ütése után a vonalbíró közbeszólt, hogy kint volt a labda. Csang Suaj vitatta az ítéletet, és a közvetítésben mutatott kép alapján is úgy tűnt, hogy a labda csípte a vonalat, a székbíró azonban szintén azt jelezte, hogy széles volt az ütés. Az egyik szakíró, José Morgado „sokkoló jelentekről” írt, az oldalán már 2,5 millióan látták, mi történt a meccsen.

Csang a meccs ellenőrét hívatta volna, de ez nem történt meg, majd Tóth nem sokkal később letörölte a kérdéses nyomot, a noha a kínai kérte, hogy ne tegye. Csang kifogásolta is a példátlan cselekedetet.

Csang mindezek után elveszítette az adogatójátékát, majd ápolást kért, végül sírva, pánikrohamra hivatkozva feladta a mérkőzést, de még kiszólt a közönségnek, amely korábban kifújolta. 

A kínai játékos épp a közelmúltban beszélt arról, hogy mentális problémákkal küzd a kínai sajtó túlzott elvárásai miatt.

A Twitteren azt is sokan szóvá tették, hogy mindezek után Tóth magasba emelt kezekkel ünnepelte továbbjutását. Több nemzetközi portál, a többi közt a Reuters is foglalkozott a történtekkel, és idézik az ausztrál Alja Tomljanovicot, aki azt írta a Twitterén:

Undorító viselkedés. Suaj sokunknál jobb ember, amiért kezet fogott a székbíróval és ezzel a lánnyal.

A pályafutása első WTA-főtábláján szereplő Tóthra (aki 548. a világranglistán, szabadkártyával indult a tornán) a 16 között a rangsorban 100., és az első fordulóban Szabanin Natáliát búcsúztató ukrán Katerina Baindl vár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik