Sport

Kézilabdameccsnek is beillett volna a magyar-japán pólócsata

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A magyar női vízilabda-válogatott magabiztos, 26-21-es győzelmet aratott a házigazda japán csapat felett a fukuokai világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

Ahogyan hétfőn a férfiak, úgy a keddi találkozón a nők is a harmadik negyedre őrölték fel ázsiai riválisukat, akik a félidőig kifejezetten jól tartották magukat. Ennek ellenére az első negyedben több jelentős esemény is történt, például a 17 éves Hajdú Kata büntetőből megszerezte pályafutása első vb-gólját. Kevésbé örömteli, de elismerésre méltó, hogy öt percnyi gólképtelenség után a japánok kapusa talált be. Kavatasiro Juka jól vette észre, hogy az indításra számíró Magyari Alda kimozdult a kapujából, így az egész pályát átdobva lőtt gólt.

Nagyszünetig nem lépett el igazán a magyar csapat, de a házigazda játékosai nem tudtak mit kezdeni a magyarok fizikai és tudásbeli fölényével, támadásban viszont rengeteg és gyors úszással kompenzálva meccsben maradtak. A második negyed utolsó egy perce a magyaroké volt, így félidőben 13-10-et mutatott az eredményjelző. Ebben a játékrészben egyébként Dömsödi Dalma is belőtte élete első vb-gólját. A harmadik negyedben aztán elhúztak a mieink és hat gólra duzzadt a különbség, amiből a meccs végére csak egyet engedtek ledolgozni az ellenfélnek.

Körülbelül erre számítottam, persze jóval kevesebb kapott góllal. Ha pozitív oldalról nézem, akkor fantasztikus, hogy ennyi gólt lőttünk egy nem gyenge csapatnak, és ha ennél is tovább mennék, azt mondanám, bíztató, hogy nagyobb különbséggel nyertünk ellenük, mint az olimpián, ugyanakkor ez a kapott gólmennyiség nem örömteli. Belementünk ebbe a kamikaze stílusú vízilabdájukba, jobb lett volna, ha kevesebbet lövünk és kevesebbet kapunk

– mondta a magyar újságíróknak Bíró Attila a fukuokai összecsapást követően.

A magyar válogatott sikerével százszázalékos maradt és ha csütörtökön a papírformának megfelelően legyőzi az új-zélandi csapatot, közvetlenül a negyeddöntőbe jut. A vébéről a két döntős szerez kvótát a jövő évi, párizsi olimpiára.

Vizes, vb, női vízilabda, D csoport, 2. forduló

Magyarország – Japán 26-21 (5-4, 8-6, 7-5, 6-6)

A csoport másik mérkőzésén:
Kanada – Új-Zéland 13-11 (7-4, 1-3, 3-0, 2-4)

A csoport állása:

1. Magyarország 6 pont,
2. Kanada 3 (23-22),
3. Új-Zéland 3 (28-29),
4. Japán 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik