Sport

Félidőben vesztésre állt az Eb-döntőben, mégis átgázolt Dánián az U19-es kéziválogatott

mksz.hu
mksz.hu
A második félidő elejét nagyon megnyomta Magyarország a női junior Európa-bajnokságon.

A magyar női kézilabda-válogatott nyerte a juniorok Európa-bajnokságát, miután a romániai torna döntőjében 35-26-ra legyőzte Dániát. Az északi rivális egy félidőt követően még 17-14-re vezetett.

A magyar csapatból Varga Emília 11 gólt szerzett. Csíkos Luca és Simon Petra nyolc-nyolc találattal, Zaj Klára kilenc, Imre Szofi egy védéssel járult hozzá a sikerhez.

Szilágyi Zoltán szövetségi kapitány csapata a csoportkörben Franciaországot, Szerbiát, majd Norvégiát verte, de a középdöntőben sem botlott, előbb Montenegró, majd Dánia ellen győzött. Az elődöntőben a házigazda románokat lépte le magabiztosan a magyar válogatott, aztán következett a dánok elleni fordítás a döntőben, azaz hibátlanul lett Európa-bajnok Magyarország. A csapat legeredményesebb játékosa Simon Petra volt a tornán, aki összesen 43 gólt lőtt.

Három ezüst és egy bronz mellett ez a mostani a harmadik magyar aranyérem az U19-es női Eb-n. Ezt megelőzően 2019-ben és 2021-ben is Magyarország győzött.

Döntő

Magyarország-Dánia 35-26 (14-17)

a magyar gólszerzők: Varga E. 11, Csíkos, Simon 8-8, Szabó A. 3, Farkas J., Szabó L. 2-2, Csernyánszki 1

 

Az aranyérmes magyar válogatott névsora:
Imre Szofi (Ferencváros), Zaj Klára (NEKA), Mészáros Virág (Ferencváros), Gém Léna (NEKA), Papp Dorka (Ferencváros), Kovalcsik Bianka (NEKA), Kurucz Aida (Praktiker-Vác), Csernyánszki Liliána (Debrecen), Simon Petra (Ferencváros/MTK), Farkas Júlia (Győr), Kostyó Panni (Debrecen), Kövér Luca (Győr), Szabó Lili (NEKA), Csíkos Luca (NEKA), Szabó Aida (Ferencváros), Varga Emília (NEKA), Panyi Krisztina Anna (Debrecen), Szabó Anna (NEKA), Makó Zoé (Debrecen), szövetségi edző: Szilágyi Zoltán, edző: Kudor Kitti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik