Sport

„Megvárták amíg mi magunktól rájöttünk hogy nem lettünk benevezve”

MTI/EPA/Olivier Hoslet
MTI/EPA/Olivier Hoslet

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, adminisztratív hiba miatt nem indulhat a 2024-es, párizsi olimpia vitorlázó tesztversenyén az ILCA (korábbi Laser) hajóosztályban versenyző Vadnai Jonatán és Érdi Mária.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy a két versenyző nevezését március 30-án leadták, ám a nevezési díjról beérkezett számla nem jutott el a pénzügyi osztályra. A be nem fizetett díjról június közepén értesült az MVSZ, majd egyeztetésbe kezdett a rendezőkkel és a nemzetközi szövetséggel (WS), de kiderült, betelt a létszám.

„Eléggé elcsodálkoztunk Jonatánnal amikor meghallottuk a hírt, egy hete tudunk róla, hogy május 1-ei határidővel kellett volna beneveznie a szövetségnek, először Jonatánhoz jutott el a hír, hogy Magyarország nincs rajta a nevezési listán. Ezután kezdtünk el a szövetséggel kommunikálni.

Kiderült, ezt a hírt már egy hónapja tudták, de megvárták amíg mi magunktól rájöttünk hogy nem lettünk benevezve. Egy hetünk maradt, hogy megpróbáljunk valamit elintézni

mondta az M1-nek nem kis csalódottsággal a hangjában Érdi.

„Mi nem arra törekszünk Jonatánnal, hogy olimpiai résztvevők legyünk, hanem eredményesen szeretnénk hazajönni a párizsi olimpiáról. Mindkettőnknek van éremesélye, profin próbáljuk összerakni a programunkat. A négy éves ciklus alatt mindössze három versenyre – olimpia, első kvalifikációs-vb, és az előolimpia – kell a szövetségnek beneveznie minket, ennél a három versenynél rájuk kel hagyatkozni. Mindketten azt gondoltuk, meg fogja tudni tenni ezt a lépést. De most úgy tűnik, lemaradunk erről a versenyről, ami egy nagy lehetőség, teher nélkül végig tudják próbálni az olimpiát. Jó lenne indulni, hogy az olimpián ne okozzon annyival több stresszt, ne vegyen el annyival több figyelmet. Ezért lett volna fontos, hogy ott legyünk.”

Az MTI-nek azt is elárulta a vitorlázó, hogy személyesen nem haragszik senkire, mert nem tudja, ki felel a hibáért, ráadásul az elnök is csak belecsöppent a kialakult helyzetbe.

Utána járunk, hogy ez kinek lett volna a feladata, ki mulasztotta el. Sikerült eljutnom egy olyan szintre, hogy profi program vesz engem körül, de sajnos ez a profizmus a szövetségről nem mondható el, ennek isszuk a levét.

Kapcsolódó
Banális hiba miatt maradhat le két magyar az előolimpiáról
Vadnai Jonatán és Érdi Mária a júliusi marseille-i ötkarikás tesztversenyét az informatika útvesztői és a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) munkatársai húzták keresztbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik