Sport

Eltemették Szvoboda Bencét

Facebook / HTS Team
Facebook / HTS Team

Június 24-én, Balatonberényben eltemették a 31 éves korában elhunyt Szvoboda Bencét. A versenybalesetben életét vesztő motokrosszos búcsúztatásán több százan vettek részt a sonline.hu cikke szerint.

Megjelent a szertartáson Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke is, aki bejelentette, visszavonultatják Szvoboda Bence 521-es rajtszámát. A sírnál beindították a motorját, és annak hangja mellett helyezték örök nyugalomra.

A sonline.hu arról is írt, hogy Szvoboda halála öt ember számára új esélyt ad, a nem sérült szerveit ugyanis transzplantációra ajánlották fel.

Szvoboda Bence 2001-ben, kilencévesen kezdett el motorozni, tízszeres magyar és kétszeres cseh bajnok volt, Ausztriában a juniorok között ért el sikereket. Szerzett világbajnoki pontokat, és Európa-bajnoki dobogós helyezést is.

Június elején, egy csehországi motorkrosszversenyen bukott, a mögötte haladó riválisa pedig elgázolta. Kritikus állapotban, mentőhelikopterrel szállították egy prágai kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A szervezete június 14-én adta fel a harcot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik