Sport

„Olimpiai bajnok leszek, csak szólok” – Márton Luana ezüstérmes az Európa Játékokon

M4 Sport
M4 Sport
Nem nagyképűségből mondta ezt a 17 éves sportoló, hanem mert bízik magában.

Márton Luana ezüstérmet szerzett a tekvondósok 57 kilogrammos, olimpiai súlycsoportjában a krakkói központú Európa Játékokon.

A 17 éves magyar világbajnok az olimpiai, világ- és Európa-bajnok brit Jade Jones elleni 2-0-s vereségét követően az M4-nek azt mondta, úgy érezte, erősebb volt ellenfele, de neki még csak ez volt az első éve a felnőtt mezőnyben, legközelebb már az övé lesz a döntő. Ezután üzent a magyar szurkolóknak, azt mondta, nagyon szereti a taekwondót, reméli, hogy sikeres és híres lesz.

Olimpiai bajnok leszek, csak szólok. Csak azért mondom, mert hiszek magamban

mondta a Madridban élő és spanyol klubban készülő, de válogatottként a kezdetektől magyar nemzeti színekben versenyző Márton Luana. Elárulta azt is, hogy 9 éves kora óta arról álmodik, hogy olimpiai bajnok lesz, úgyhogy a következő célja az, hogy kijusson Párizsba. Korábban pedig arról beszélt, érzi, hogy már vannak, akik félnek tőle a mezőnyben, megismerték a nevét.

Az 53 kilós Patakfalvy Luca bronzérmet nyert.

A 2021-ben Eb-harmadik, 22 éves magyar a legkönnyebbek kategóriájában két győzelmet követően kikapott az elődöntőben, így az esti helyosztón a bronzért léphetett tatamira az izraeli Biana Lager ellen. Patakfalvy ezúttal semmit sem bízott a véletlenre, hatalmas elánnal szállt be a küzdelembe, és gond nélkül, 7-4-re hozta is az első menetet a 2015-ben még orosz színekben ifjúsági Eb-harmadik riválisával szemben.

A második két perc még simábbra sikerült: tíz másodperc alatt elhúzott 8-1-re, majd még nagyobb léptekkel haladt a diadal felé, sorra gyűjtötte a pontokat, végül 25-4-re győzött, és bronzérmesként zárt súlycsoportjában.

„Túltettem magam az elődöntős vereségen.  Úgy voltam vele, ha már elment a döntő, legalább a bronz legyen meg. Tudtam, hogy most nincs idő a sebek nyalogatására, hanem gyorsan el kell engednem a csalódottság érzését, és mindent meg kell tennem a győzelem érdekében. Hosszú sérülés után idén januártól tudtam megint rendben és nagyon keményen edzeni, kiváló erőben és formában érkeztem ide, és

bár bevallhatom utólag, hogy én aranyért jöttem, de a bronzérem is sokat jelent, óriási dolog számomra

– mondta az M4-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik