Sport

„Vannak, akik már félnek tőlem” – megtanulták a riválisok a 17 éves magyar világbajnok nevét

M4 Sport
M4 Sport

Negyeddöntőbe jutott Márton Luana a tekvondósok 57 kilogrammos súlycsoportjában a krakkói központú Európa Játékokon. A május végén Bakuban felnőtt vb-aranyérmes 17 éves magyar versenyző az iráni származású belga Rahaleh Asemanival mérkőzött a nyolcaddöntőben, az első menetet elveszítette, a másodikat megnyerte, majd az utolsó szakaszban 0-2 után két fejrúgással és közte egy testre irányuló rúgással fordított és jutott tovább.

Tudják már a nevemet, tudják, hogy ki vagyok, vannak akik már félnek tőlem, legalábbis azt érzem. Mindent belefogok adni az aranyéremért

nyilatkozta az M4-nek a Madridban élő és spanyol klubban készülő, de válogatottként a kezdetektől magyar nemzeti színekben versenyző Márton.

A sportág első női magyar világbajnokának a negyeddöntőben a görög Faida Kalteki volt az ellenfele, és már a nyitó két percben parádézott Márton, aki egyre-másra hajtotta végre eredményes, főleg fejrúgásos akcióit, míg görög riválisa képtelen volt pontot szerezni, így a magyar 10-0-val hozta az első menetet. A másodikban kevesebb pont esett, ám a 6-2 is azt jelentette, hogy Márton Luana – akárcsak a múlt havi világbajnokságon – ismét legyőzte Kaltekit, méghozzá roppant simán és nagyon magabiztos teljesítménnyel.

 Az 53 kilós Patakfalvy Luca is a legjobb négy közé jutott.

A 2021-ben Eb-bronzérmes 22 éves magyar, miután a nyolcaddöntős nyitókörben két menetben magabiztosan elintézte dán riválisát, Louise Sinkjaer Lyngbaeket, az elődöntőbe jutásért a brit Jodie Anna Mckew-val csapott össze. A két perc végig Patakfalvyról szólt, aki nem engedett pontot csinálni ellenfelének, ő maga ugyanakkor meg sem állt 10-0-ig, magabiztosan nyerve az első menetet. A második két perc annál szorosabb csatát hozott. Sokáig egyikőjük sem tudott érvényes támadást végrehajtani, a hajrában azonban a brit volt a pontosabb, és 5-1-es részsikerrel egyenlített.

A továbbjutásról határozó harmadik menet aztán megint a magyar fölényét hozta: ha hatalmas küzdelem után is, de 11-6-ra meg tudta nyerni a zárószakaszt, ezzel pedig biztosította helyét az elődöntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik