Sport

Visszalépett a versenytől a magyar világbajnok, a szövetség sem tudja, miért

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A világ- és Európa-bajnok, olimpiai ötödik Salim Omar Gergely éremesélyekkel érkezett meg a lengyelországi Európa Játékokra, a magyar taekwondós azonban visszalépett a versenytől, számolt be róla az M4 Sport.

Egyelőre rejtély, hogy miért nem indult.

Ahogy az M4 adásában elhangzott, hogy már csütörtökön sejteni lehetett, hogy nem indul el az 54 kilogrammosok mezőnyében, mert kikerült a neve a nevezettek rendszeréből. A Magyar Olimpiai Bizottság azt közölte, hogy Salim Omar nem tudta hozni a súlyát a mérlegelésen, de az M4-nek a szövetség már azt mondta, meg sem jelent ezen a mérlegelésen a sportoló. Ennek viszont nem tudni az okát.

A szövetség egy közleményt ígért a későbbiekre, addig viszont nyilatkozatstopot rendelt el, a sportoló sem beszélt az ügyről.

A magyar szövetséget mindenképpen érzékenyen érinti az eset, mert az Európa Játékokon kvalifikációs pontokat lehet gyűjteni a 2024-es párizsi olimpiára.

Két magyar így is szerepel a pénteki programban:

  • a 16 éves Csáki Hanna vereséget szenvedett a 46 kg-os súlycsoportban, de a vigaszágon még akár folytathatja is a küzdelmeket, ha az első helyen kiemelt Lena Stojkovic döntőbe jut, valamint
  • Salim Omar Gergely testvére, Salim Sharif Gergely a nyolcaddöntőben izgalmas csatában legyőzte moldovai Serghei Uscovot az 58 kilósok között, így délután a negyeddöntőben folytatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik