Ulises Ruiz / AFP
Sport

Salim Omar a taekwondo első magyar világbajnoka

Világbajnoki címet szerzett a taekwondós Salim Omar a mexikói Guadalajarában, a magyar színekben versenyző 19 éves sportoló az 54 kilogrammosok mezőnyében diadalmaskodott.

A nemzetközi szövetség (WT) eredményközlése szerint Salim Omar öt győzelmet aratva nyerte meg kategóriájának küzdelmeit, és lett a koreai eredetű sportág első magyar világbajnoka.

A magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett döntőben a Los Angelesben élő és készülő, de az MTK klubszíneit viselő taekwondós a vb-házigazdák sportolóját, Cesar Rodriguezt verte 2-0-ra úgy, hogy az első két percet 14-3-ra, a második menetet pedig 11-9-re nyerte. Előtte malajziai (2-0), görög (2-0), Fülöp-szigeteki (2-1), majd az elődöntőben tajvani riválist győzött le.

Salim Omar, aki a tavalyi tokiói olimpián az 58 kilogrammosok között ötödikként végzett, a sportág első magyar világbajnokának vallhatja magát. Ő szerezte e küzdősport első magyar Európa-bajnoki címét is, 2021-ben, és a címét idén tavasszal megvédte az 54 kilósok kategóriájában, írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!