Sport

A magyarok után most a saját szövetségét támadja a pórul járt norvég kéziklub

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Magyarország és Dánia 3-3 csapatot indíthat a 2023-2024-es női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, ugyanakkor Norvégia csak egyet, annak ellenére, hogy a Vipers révén zsinórban harmadszor volt norvég győztese a legrangosabb sorozatnak.

A norvégokat érthető módon felzaklatta, hogy a DVSC, és nem a Storhamar kapta a szabadkártyát, és úgy érezték, sportpolitikai kavarás állhat a döntés hátterében.

„A legkiábrándítóbb abban, hogy a Storhamar nem kapott helyet a Bajnokok Ligájában, hogy gyanítom, hogy a saját szövetségünk nem volt eléggé a helyzet magaslatán. Egyszerűen nagyon gyenge munkát végeztek azok, akiknek ezt az EHF felé intézniük kellett volna” – idézte a Dániasport.hu Kenneth Gabrielsent, a Storhamar edzőjét.

Aki azt is hozzátette, hogy az európai szövetség (EHF) azt kommunikálta, hogy sportszakmai szempontok alapján dönt majd, ehhez képest szerinte végül a lobbizás döntött – és nem a javukra.

Van egy szövetség, amely nem értette meg a szerepét, vagy egyszerűen az EHF teszi azt, ami neki a legjobban megfelel

– puffogott Gabrielsen.

A szakember mellett kiállt a Vipers igazgatója, Morten Jörgensen, aki szerint elfogadhatatlan, ami a Storhamarral történt.

„Norvégia a legjobb kézilabdanemzet, ám csupán egy csapatot indíthat a Bajnokok Ligájában. Dánia az ötödik helyen áll, és három csapattal rendelkezik. Ez tragédia a norvég kézilabda számára” – mondta Jörgensen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik