Sport

A BL-döntőn vesztésre álló kézicsapat edzője hihetetlen gesztust gyakorolt, mikor megtudta, hogy egy ember életéért küzdenek a lelátón

Roberto Pfeil / afp
Roberto Pfeil / afp

Tragédia árnyékolta be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjét, a Magdeburg-Kielce meccs közben a lelátón rosszul lett egy lengyel újságíró, Pawel Kotwica, és hiába küzdöttek az életéért, nem sikerült megmenteni.

A mérkőzés 22-20-as lengyel vezetésnél félbeszakadt, amikor az újságíró elvesztette az eszméletét, majd bő negyedóra kényszerszünet után folytatódott. A Magdeburg hosszabbításra mentette a találkozót, és végül 30-29-re győzött, ezzel negyedszer lett Európa legjobb csapata.

Amikor a játék leállt, a Magdeburg edzője, Bennet Wiegert felajánlotta, hogy érjen véget a meccs, anélkül, hogy lejátszanák a hátralévő időt.

Odamentem Talant Dujsebajevhez, a Kielce edzőjéhez, és azt mondtam neki, ne játsszunk tovább. Vannak fontosabb dolgok is a sportnál. Elfogadjuk az eredményt, és ti vagytok a Bajnokok Ligája győztesei.

Végül visszautasították a felvetésem. Ami itt történt, az megmutatja, milyen vékony a határ a boldogság és a szomorúság között. Végtelenül sajnálom, és őszinte részvétem a családnak” – mondta Wiegert, aki egy nagyon nehéz pillanatban mutatta meg emberi nagyságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik