Sport

Jót tett a Magdeburgnak a közjáték, megnyerte a Bajnokok Ligáját

MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A Magdeburg csapata nyerte a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, miután a döntőben hosszabbításban legyőzte a lengyel Kielcét.

Jobban kezdte a döntőt a Magdeburg, 4-1-re is vezetett, ám amint Wolff kapus mellett Alex Dujshebaev is elkapta a fonalat (az első félidőben hat gólt szerzett), máris fordult a kocka, és a lengyelek 15-13-as előnnyel mehettek szünetre.

A 35. percben már néggyel ment a Kielce (18-14), innen kezdte meg a felzárkózást a német csapat. Aztán a 48. percben, 22-20-as lengyel vezetésnél félbeszakadt a mérkőzés hosszú percekre, mert egy újságíró rosszul lett a lelátón. Orvosok rohantak hozzá, végül mentővel kellett kórházba szállítani.

A közjáték a Kielcét zavarta meg, a németek gyorsan egyenlítettek, az 56. percben pedig – közel 40 perc után először – O’Sullivan révén ismét a Magdeburg vezetett (25-24).

A vége 26-26 lett, jöhetett a hosszabbítás, amelynek első öt percében három gól esett, és a Magdeburg vezetett 28-27-re. Fordulás után sem sikerült a lengyeleknek az egyenlítés, a végén Sicko a blokkba lőtte az időntúli szabaddobást. A vége 30-29 lett, a Bajnokok Ligája 2022-23-as szezonját a Magdeburg nyerte.

A németek történetük során negyedszer nyerték meg a legrangosabb kupát, korábban 1978-ban, 1981-ben és a Veszprémet legyőzve 2002-ben végeztek az élen.

Máthé Dominik csapata, a Paris-Saint Germain a negyedik helyen zárt, miután a bronzmeccsen 37-31-es vereséget szenvedett a tavalyi bajnok Barcelonától. A magyar válogatott jobbátlövője négy góllal zárta az összecsapást.

Kézilabda, férfi BL, döntő

SC Magdeburg (német) – Kielce (lengyel) 30-29 (13-15, 26-26) – hosszabbítás után

 

A 3. helyért:
Barcelona (spanyol) – Paris Saint-Germain (francia) 37-31

Kapcsolódó
Újságírót vittek el a mentők, félbeszakadt a kézi BL-döntő
Percekig állt a játék a Kielce-Magdeburg meccs második félidejében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik