Sport

Még mindig forrong a kézilabda a BL-elődöntőn történtek miatt

Nem akármilyen bravúrt mutatott be a dánok olimpiai és világbajnok balátlövője, Michael Damgaard a férfi kézilabda Bajnokok ligája elődöntőjében. A magdeburgiak játékosa a Barcelona elleni csata utolsó másodperceiben kapusokat megszégyenítő védéssel mentette hosszabbításra a meccset – igaz, annyira határeset volt az elugrása, hogy a szurkolók még mindig vitatják a szabályosságát.

Az utolsó tíz másodpercnek úgy mentek neki a felek, hogy a Barcánál volt az előny, azonban Kay Smits 31-31-re egyenlített. A hátralévő hat másodperc elég volt ahhoz, hogy középkezdés után Blaz Janc kapura lőjön, a Magdeburg kapusa nem ért még vissza a cseréből, ám Damgaard szép vetődéssel kiütötte a labdát.

Az eset 1:24-től látható:

A spanyolok reklamáltak, hogy a dán rálépett a hatos vonalára, márpedig akkor egy kétperces kiállítás és hetes lenne. A két játékvezető, Jonas Eliasson és Anton Palsson visszanézték az akciót,

és úgy ítélték meg, az elugrás és blokkolás pillanatában Damgaard nem érintette meg lábával a vonalat.

Maradt a döntetlen, jöhetett a hosszabbítás, amely ugyancsak nem hozott döntést, a heteseknél azonban a Barcelona négyszer is hibázott, így a Magdeburg jutott be a fináléba.

A Mundo Deportivo megkérdezte Andreu Marín játékvezetőt, aki azt mondta, jó döntés született.

„Amikor először érinti meg a labdát, egyértelmű, hogy Damgaard nem lép a vonalra, de utána nem vagyok benne biztos, hogy nem lépett be. Kétség esetén logikus, hogy a játékvezetők így döntöttek. Mivel nem tudták százszázalékosan alátámasztani jobb felvétel híján, a döntésük logikusnak tekinthető” – nyilatkozta.

A katalánok edzője, az egykoron a Veszprémet is irányító Carlos Ortega is elmondta a véleményét a vitatott esetről.

Nem láttam az esetet, de a játékvezetők ellenőrizték, és ha így látták, akkor nem hiszem, hogy kétség férhet hozzá. Megnézték a videofelvételt és úgy döntöttek, hogy nem lépett be. Ha nem egyértelmű, akkor nem fütyülnek

– magyarázta.

Kézilabda, férfi BL, vasárnapi helyosztók

A 3. helyért
15.15: Barcelona – PSG

 

Döntő:
18.00: Magdeburg – Kielce

Kapcsolódó
Bombameglepetés: elbénázta a heteseket, kikapott a Barca a Final Four-elődöntőben
Drámai fordulatok az első elődöntőben, a Magdeburg kézicsapata játszhatja a finálét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik