Sport

Bombameglepetés: elbénázta a heteseket, kikapott a Barca a Final Four-elődöntőben

Roberto Pfeil / AFP
Roberto Pfeil / AFP
A szaksajtó sokkal esélyesebbnek gondolta a Barcelonát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében a Magdeburgnál, ám a németek szenzációs harcban, hosszabbítás után, hetesekkel kiharcolták a döntőbe jutást.

Az első félidőben a spanyolok a várakozásoknak megfelelően végig vezettek, a szünetre 18-16-os előnnyel mehettek, és a második játékrész elején többször három góllal is vezettek.

21-18-nál azonban megállt a tudomány, a németek úgy hoztak egy 3-0-s sorozatot, hogy a 38. percben a kapus Portner egész pályáról talált be (21-21). Lendületben maradt a Magdeburg, a holland Smits nagyszerűen játszott, de hiába a kétgólos előny, és Dika Mem vádlisérülése, a Barca nagy hajrával fordított és Gómez góljával visszavette a vezetést 31-30-ra.

A Magdeburg időt kért 13 másodperccel a lefújás előtt,

a hős pedig Damgaard lett, aki előbb gólpasszt adott Smitsnek, majd visszarohanva a hatosnál kapusokat megszégyenítő védéssel mentette hosszabbításra a meccset.

Az első öt percben kétgólos előnyt harcoltak ki a németek, a szlovén irányító Bezjak szenzációsan játszott, a 67. percben szerzett negyedik találatával még 36-34-re a magdeburg vezetett. A hajrát azonban ismét a Barca bírta jobban – 38-38 után a hetesek döntöttek.

De hogyan?! A Barca játékosai közül Wanne, Richardson és Mem is a kapu fölé pattintotta (!) a labdát, Fabregas lövését pedig Jensen kapus védte – döntős a Magdeburg!

Kézilabda, férfi BL, Final Four, első elődöntő

Magdeburg (német) – Barcelona (spanyol) 38–38 (16–18, 31–31, 38–38) – hetesekkel: 2–1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik