Sport

„Ha nem kell, akkor az enyém lesz” – gondolta Fucsovics ellenfele, és megnyerte a meccset

Adam Pretty / Getty Images
Adam Pretty / Getty Images

Az elődöntőben ért véget Fucsovics Márton menetelése a stuttgarti füves pályás tenisztornán. A magyar játékos a selejtezőből jutott főtáblára, ahol három nála magasabban rangsorolt riválist győzött le – pénteken a nyolcadik helyen álló Taylor Fitzt –, Frances Tiafoe-val azonban már nem bírt, az amerikai két szettben jutott tovább.

A világranglistán 12. Tiafoe elleni első szettben az döntött, hogy az amerikai ki tudta használni a két bréklabdája közül az egyiket. A második szettben mindkét játékos viszonylag stabilan adogatott (az első három játékban fogadóként egyikük sem nyert labdamenetet, Fucsovics ez idő alatt öt ászt is ütött), így aztán a rövidítésre maradt a döntés.

Fucsovicsnak összesen hat játszmalabdája volt, de egyiket sem tudta értékesíteni (egyszer adogatóként kettős hibát ütött), Tiafoe ezzel szemben az első lehetőségét megragadta a meccs megnyerésére.

„Nem játszottam valami jól a tie-breakben, de nem tudta ezt kihasználni, én meg úgy voltam vele: ha neked nem kell, akkor az enyém lesz” – utalt a meccs utáni nyilatkozatában a rövidítésre Tiafoe.

A hetet a világranglista 86. helyén kezdő Fucsovics Márton jó szereplésének köszönhetően a 66. hely környékére lép előre.

ATP-torna, Stuttgart, elődöntő

Frances Tiafoe (amerikai) – Fucsovics Márton 6-3, 7-6 (13-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik