Sport

Fucsovics Márton két éve nem ért el ekkora bravúrt

Philippe Ruiz / XINHUA / Xinhua via AFP
Philippe Ruiz / XINHUA / Xinhua via AFP
Fucsovics Márton visszavágott az idei két vereségért, és legyőzte a világranglista 8. helyén álló, a második kiemelt amerikai Taylor Fritzet a stuttgarti, 795 ezer euró (294 millió forint) összdíjazású stuttgarti tenisztorna negyeddöntőjében.

A felek korábban kétszer találkoztak, mindkétszer 2023-ban: Fritz márciusban, Indian Wellsben, kemény pályán két, áprilisban, Münchenben, salakon három játszmában győzött magyar riválisa ellen.

Fucsovics ezúttal remekül kezdett, az első játékban mindjárt elvette ellenfele adogatását, ez elég is volt a 6:4-es vezetéshez. A második szettben 5:5-ig fej-fej mellett haladtak, akkor ismét a magyar villant és kihasználta a bréklabdáját, hogy aztán a saját adogatásánál a negyedik meccslabdát beütve megnyerje a mérkőzést.

A világranglista 86. helyén álló Fucsovics – aki a selejtezőben kezdte szereplését – a nyitófordulóban szetthátrányból verte a kanadai Denis Shapovalovot (29.), a nyolcaddöntőben pedig a kínai Vu Ji-pinget (64.) győzte le három játszmában. A szombati folytatásban egy újabb amerikai, a harmadikként rangsorolt Frances Tiafoe (12.) következik.

A magyar teniszező legutóbb a 2021-es rotterdami kemény pályás versenyen jutott el a legjobb négyig ATP-tornán, akkor egészen a fináléig menetelt. Füves borításon ugyanakkor először játszhat elődöntőt.

ATP-torna, Stuttgart, negyeddöntő

Fucsovics Márton – Taylor Fritz (amerikai, 2.) 6:4, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik