Sport

Elek Gábor: Büszke vagyok, de még nem tudok örülni

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

A döntőben már nem sikerült csodát tennie a Ferencváros női kézilabdacsapatának, amely 28-24-re kikapott a Vipers Kristiansandtól. A norvég csapat így egymást követő harmadik évben nyerte meg a sorozatot.

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője úgy értékelt a mérkőzést követően az MTI cikke szerint, hogy a Vipers a döntőt és az egész éves teljesítményét tekintve is teljesen megérdemelten győzött. Rendkívül jó csapat, rendkívüli szerkezettel, nagyon gyors kézilabdával.

Nagyon büszke vagyok az idényünkre, bár most nem tudok örülni, de ki az az edző, aki egy vesztes mérkőzés után örülni tud? Néhány nap múlva nagyon fogunk majd örülni ennek az ezüstéremnek, és nagyon büszkék leszünk rá

– szögezte le Elek, akinek ha valaki azt mondta volna, hogy itt lesznek a négyes döntőben, és még a fináléba is bekerülnek, azt valószínűleg kinevette volna az utolsó két hónap kivételével. Úgy fogalmazott, borzasztó dolgokon mentek keresztül: történelmi vereség Bietigheimben (40-20), történelmi gólkülönbségű győzelem a cseh Baník Most ellen (43-19), történelmi fordítás Metzben a negyeddöntőben, most pedig egy történelmi nézőszám (20 022) egy ilyen csodálatos közegben, vasárnap az MVM Dome-ban.

„Köszönöm a szurkolóinknak egyrészt, hogy elviselték ezt a hullámvasutat, másrészt, hogy ennyien eljöttek ide miattunk, és ilyen atmoszférát teremtettek. Azt mondom, rendben volt ez az év, de most nem tudok örülni” – magyarázta Elek, akinek ez volt az utolsó mérkőzése a Ferencváros vezetőedzőjeként.

Mint elmondta, most biztosan nincs folytatás számára, és jelenleg nem tud válaszolni arra, hol folytatja, illetve egyáltalán folytatja-e az edzősködést.

Ole Gustav Gjekstad, a Vipers vezetőedzője szintén távozik klubjától, és nyártól a dán Odense szakmai munkáját irányítja. Mint mondta, tökéletes búcsú volt számára az újabb BL-győzelem.

Elképesztő érzés ismét BL-t nyerni, a lányok fantasztikus teljesítményt nyújtottak az egész szezonban, és ma is. Nagy küzdelem volt, minden dicséret megilleti a Ferencvárost, nagyszerű idényük volt” – nyilatkozta a norvég tréner, aki nagyszerű edzőnek tartja Elek Gábort, a magyar ezt az elmúlt másfél évtizedben sokszor bizonyította, és reméli, hogy mihamarabb ismét találkoznak a pálya szélén.

Kapcsolódó
Orbán a Fradi BL-ezüstjéről: Június negyedikén nem lehet nyerni
A miniszterelnök is élőben nézte meg a Vipers elleni Bajnokok Ligája-döntőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik