Sport

„Megvalósult a Fradi-álom, csoda ez a győzelem”

KISBENEDEK Attila / AFP
KISBENEDEK Attila / AFP

Kisfaludy Anett szerint a Ferencváros gyorsan levetkőzte a görcsösséget a dán Esbjerg elleni elődöntőben, ennek is köszönheti, hogy fináléba jutott a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

„Az első félidőben kaptunk gyors gólokat, a másodikban viszont ezeket megszűrtük, ez volt a különbség. Keményebb volt a védekezésünk, és Janurik Kinga remekül szállt be a mérkőzésbe” – nyilatkozta a 30-29-re megnyert meccs után az FTC beállósa az MTI-nek.

Hozzátette, nagyon küzdős, hajtós mérkőzés volt, és nagyon örül, hogy a hajrában átvették a vezetést.

Nem is tudom, az utolsó gólt hogyan tudtuk összehozni… Tele vagyok érzelmekkel!

Nagyon jó hangulat volt, nagyon szépen köszönjük a közönségnek, hogy belehajszoltak minket a győzelembe, mert az ő részük is vastagon benne volt ebben a sikerben” – szögezte le Kisfaludy.

Hangsúlyozta, az elején egy kicsit görcsösek voltak, de ezt sikerült levetkőzniük, mert úgy jöttek ide, hogy élvezni akarják ezt a hétvégét, hiszen már annak is nagyon örültek, hogy bejutottak a négyes döntőbe.

„Nagyon fontos, hogyan tudunk regenerálódni és felkészülni a holnapi mérkőzésre. Remélem, át tudjuk menteni ezt az érzelmi állapotot, mert szükségünk lesz a szívünkre és a lelkünkre” – magyarázta a beálló.

Az FTC ellenfele a címvédő norvég Vipers Kristiansand lesz a vasárnap 18 órakor kezdődő döntőben.

„Elég jól elosztottuk a terheket ezen a mérkőzésen, ezt is ki kellene használnunk. Nagyon gyors kézilabdát játszanak a norvégok, félelmetes a sebességük, ezt meg kell törnünk, ezért a védekezésen lesz a hangsúly” – nyilatkozta.

Amikor kicsit visszaestünk és az Esbjerg el tudott lépni, akkor a végig mögöttünk álló és minket biztató szurkolótábor hozzá tudott annyit rakni, hogy folyamatosan meccsben tudjunk lenni

– értékelt Hársfalvi Júlia, aki kiemelte a kapusaik teljesítményét, akik kulcsfontosságú pillanatokban tudtak belenyúlni a mérkőzésbe.

Felidézte, a szünetben azt a célt fogalmazták meg, hogy lehiggadjanak és próbálják élvezni a játékot.

„Megbeszéltük, hogy a támadásokat precízen kell befejezni, a kapusok elleni ziccerekre nagyon oda kell figyelni, a védekezést kapjuk össze és akkor jól jöhetünk ki belőle a végén, ez be is jött, jó volt, hogy az öltözőben megnyugodtunk.”

A vasárnapi fináléra előre tekintve az mondta, nincs mit veszteniük, ugyanúgy bele kell állniuk, mint az elődöntőbe, újabb nagyon nehéz ellenfél vár rájuk.

Elek Gábor vezetőedző úgy fogalmazott, történelmi tettet hajtottak végre. Hangsúlyozta, úgy érezték, mintha hazai pályán játszanának.

„Nem tudom szavakba önteni azt a boldogságot, amit most érzünk. Az otthonunktól mindössze három háztömbnyire vagyunk, úgyhogy itt lenni olyan, mint egy megvalósult álom.

Csoda volt ez a győzelem

– nyilatkozta.

A finálé kapcsán megjegyezte, újra össze kell szedniük magukat, feltöltődni és a döntőre koncentrálni, mert talán újabb csodát tehetnek 10 ezer szurkolójuk előtt a Vipers ellen.

Kapcsolódó
Ötgólos hátrányról felállt, drámai csatában BL-döntős a Fradi
Emily Bölk utolsó másodpercekben szerzett góljával bejutott a Bajnokok Ligája fináléjába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik