Sport

Ripityára törte ütőjét a bírói széken a felhergelt svéd

Valami lehet a levegőben Lyonban, ahol salakpályás férfi tenisztornán előbb Fucsovics Márton akadt ki ellenfelére és azt mondta rá, úgy sikongat, mint egy kurva, majd a svéd Mikael Ymert zárták ki, miután a bírói emelvényen törte ripityára az ütőjét.

A világranglista 53. helyén álló svéd a hazaiak játékosa, Arthur Fils ellen lépett pályára, és egy szoros első szett végén veszítette el a türelmét. 5:5-ös állásnál egy ütést szélesnek látott, de hiába kérte, Rogerio Santos játékvezető nem volt hajlandó lemenni megvizsgálni a nyomát.

A következő labdamenetet Fils hozta, 6:5-re átvette a vezetést, mire a pihenőre vonuló Ymer ripityára verte az ütőjét a bírói emelvényen, amelyen ezek után egy óriási lyuk tátongott.

„Kicsit furcsa, ez az első alkalom, hogy ilyen történt velem. Jó játékos és barát, de nem tudom, mi lelte. Talán egy kicsit ideges volt” – idézte az Aftonbladet portál Filst, aki így tovább is jutott, mert a kontrollt vesztett riválisát azonnal leléptették.

Hasonló incidensre legutóbb a tavalyi acapulcói tornáén volt példa, akkor Alexander Zverev verte így szét az ütőjét, amiért előbb diszkvalifikálták, majd 40 ezer dollárra büntették, később pedig még nyolchetes eltiltást és további 25 ezer dolláros pénzbírságot kapott – egy évre felfüggesztve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik