Sport

Csaknem félmilliárd forint hiányt képzett a Magyar Vízilabda Szövetség

Kovács Anikó / MTI
Kovács Anikó / MTI

A Magyar Vízilabda Szövetség korábbi elnöke, Vári Attila 487 millió forintos hiányt hagyott utódjára, közölte a Nemzeti Sport.

A szövetség éves közgyűlésén derült fény arra, hogy ekkora összeg hiányzik a kasszából, így a novemberben megválasztott új elnöknek, Madaras Norbertnek ennek megoldása lesz az egyik fő feladata. Madaras elmondta, hogy szándékosan kerülte a nyílvánosságot, mert előbb tiszta képet akart kapni a szövetség helyzetéről.

Fontos volt felmérnem, hogy hol tartunk, ezért külső szakértők bevonásával átvilágításra került az elmúlt időszak gazdálkodása. Számviteli nyilvántartások hiányosságai nehezítették a munkánkat, illetve néhány esetben felvetődtek kérdések az átvett megállapodások, kifizetések célszerűségéről

összegzett az elnök.

Madaras Norbert elmondta, hogy a 2021-es beszámolót is meg kellett változtatni a számviteli elszámolások pontosítása miatt. A pénzügyi kiesésbe olyan incidensek is közre játszottak, mint az októberi incidens, amikor több tízmillió forintot küldött a MVLSZ csalóknak.

Az elnök ezután a jövőbeni célok kapcsán elárulta, a szakmai fejlődés érdekében elindítják a licenszrendszert, illetve modernizálják az utánpótlás-képzést, gyakorlati segítséget nyújtva a kluboknak a legjobb szakemberek bevonásával.

„Szeretnénk egyszerűbb, felhasználóbarát felületeket biztosítani nektek, és célunk, hogy a vízilabdának is huszonegyedik századi, csúnya szóval mondva, trendi külsőt adjunk. Készülőben van egy üzletfejlesztési és médiastratégia, megújul a honlapunk, a social media-tartalomgyártásunk, és mérhetővé szeretnénk tenni a médiaaktivitásainkat is, illetve szeretnénk egy videós platformot is kialakítani, amely a mérkőzésközvetítések otthona lesz”

– foglalta össze a terveket Madaras.

Madaras Norbert novemberben két évre kapott bizalmat, ám már akkor is jelezte, hogy hosszú távra tervez, azaz a párizsi játékokat követő választáson egy teljes ciklusra is pályázik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik