Sport

Drámai meccsen bukta el a bajnoki címet a magyar kézis csapata, a rivális edzője keményen beszólt

Fazekas Gergő csapata, az Orlen Wisla Plock ezüstérmes lett a lengyel bajnokságban azzal, hogy az utolsó játéknapon 27-24-re kikapott a Bajnokok Ligája-elődöntős Barlinek Industria Kielce otthonában.

Mivel a Plock házigazdaként két találattal nyert, vasárnap egygólos vereséggel is bajnok lett volna.

A magyar válogatott irányító három lövésből két gólt szerzett. A két nagy rivális legközelebb június 3-án a kupadöntőben találkozik egymással, írja az MTI.

A mérkőzés után a Kielce vezetőedzője, a korábban a magyar válogatottat is irányító Talant Dujshebaev kirohanást intézett a riválissal szemben.

Itt vagyok tíz éve, általában nyerünk. De amikor nem, mint például tavaly a Lengyel Kupában, akkor megtapsoltuk a Plockot. Ők nem tették meg ezt. Sabate [a Wisla edzője], Wisniewski, elnök úr, akárki, lenne egy kérésem: legyetek sportemberek. Tudom, hogy néha fáj, de ez a viselkedés nem méltó sportemberhez

mondta Dujshebaev.

Máthé Dominik csapata, az ugyancsak BL-elődöntős Paris Saint-Germain házigazdaként 39-30-ra legyőzte a Chartres Métropole HB csapatát a francia élvonal 27. fordulójában. A válogatott jobbátlövő hat kísérletből négy gólt dobott. A párizsiak továbbra is a tabella élén állnak, ugyanúgy 48 pontjuk van, mint a Montpellier-nek, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Hanusz Egon csapata, a TVB Stuttgart 29-24-re kikapott a TBV Lemgo Lippe otthonában a német bajnokság 31. körében. A válogatott irányító három lövésből egyszer talált be, együttese a tabella 15. helyén áll, de kiesési gondjai nem lesznek.

A spanyol liga 28. fordulójában a Tóth Rajmondot foglalkoztató Frigoríficos del Morrazo házigazdaként meglepetésre 33-33-as döntetlent játszott a harmadik helyezett Fraikin BM. Granollers együttesével. A magyar irányító kétszer lőtt kapura és egy gólt szerzett. A Frigoríficos del Morrazo jelenleg az osztályozót jelentő 14. helyen áll a tabellán.

A DAC nyerte a szlovák bajnokságot

A Dunaszerdahely vasárnap megnyerte a szlovák női kézilabda-bajnokság döntőjének harmadik, utolsó mérkőzését, így története során először aranyérmes lett. A liga honlapja szerint a HC DAC 23-22-re nyert a Iuventa Michalovce ellen, így 2-1-es sikerrel zárta a párharcot. Eiska Desortová hét, Bízik Réka hat, Élő Beatrix négy góllal járult hozzá Debre Viktor vezetőedző csapatának történelmi sikeréhez.

 

A szerdahelyiek dupláztak a mostani szezonban, mert bár a Szlovák Kupa döntőjét elveszítették, a szlovák-cseh közös bajnokságot, a MOL Extraligát megnyerték, szintén fennállásuk során először.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik