Sport

Bukarestbe szerződik a Veszprém kézilabdakapusa

Kovács Anikó / MTI
Kovács Anikó / MTI

A román ProSport szerint nagy terveket sző a Dinamo Bucuresti férfi kézilabdacsapata, amely Xavi Pascual edző vezetésével szeretne előbb-utóbb bejutni a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

A klub az elmúlt években fokozatosan erősítette meg a csapatát, amelyhez a portál szerint a jövő nyáron csatlakozik a szerb Vladimir Cupara is. A válogatott kapus jelenleg a Telekom Veszprémben véd, de 2024-től a románokat erősíti majd.

A Dinamo a jelenlegi BL-szezon eddigi tíz fordulójában 11 pontot szerzett úgy, hogy oda-vissza verte a lengyel Plockot, nyert a Porto ellen is, míg a dán GOG ellen idegenben, a Veszprémmel pedig otthon döntetlent ért el.

A keretben már most olyan nagy nevek találhatók, mint az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia beállós, Cédric Sorhaindo, az olimpiai bronzérmes és Európa-bajnok német balátlövő, Christian Dissinger vagy a hasonló eredményekkel büszkélkedő spanyol Eduardo Gurbindo. De ott kézilabdázik két korábbi szegedi, a román jobbszélső Valentin Ghionea, illetve a cseh jobbátlövő, Stanislav Kaspárek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik