Sport

„Veszélyben a továbbjutás” – újabb fájó vereséget szenvedett a magyar hokisok csoportellenfele

Samppa Toivonen/Apollo Photo / DeFodi Images via Getty Images
Samppa Toivonen/Apollo Photo / DeFodi Images via Getty Images

Harmadik egygólos vereségét szenvedte el a német válogatott a magyar érdekeltségű tamperei világbajnoki csoportban: a pont nélkül álló együttes hétfőn 3-2-re kapott ki a továbbra is százszázalékos amerikai csapattól, írja az MTI.

Sokáig mezőnyfölényben voltak a németek, majd egy késleltetett kiállítás alatt az amerikaiak úgy szereztek vezetést Ronnie Attard lövésével, hogy a korong Kai Wissmann korcsolyájáról pattant be. A meccs derekán emberhátrányban egyenlített a német csapat, ráadásul öt másodperccel a vége előtt szólóból Justin Schütz is betalált. A sok kimaradt német helyzet megbosszulta magát, a 46. percben Sean Farrell távoli, takarásból leadott lövéssel egyenlített. Öt perccel a vége előtt egy remek korongjáratás végén Matt Coronato váltott gólra egy kiállítást, így az amerikaiak változatlanul pontveszteség nélkül állnak.

Természetesen bosszantó, hogy ezúttal is pont nélkül hagyta el a csapat a jeget. Beletelt pár percbe, míg megérkeztünk a meccsbe, de aztán egyenlő szinten voltunk az amerikaiakkal. Csapatom megmutatta, hogy van tartása, és időnként kifejezetten jól játszott, ezt pedig visszük magunkkal tovább

mondta a Bildnek Harold Kreis, a német válogatott szövetségi kapitánya.

A Bild egyébként megjegyezte, hogy rögtön veszélybe is került a negyeddöntős szereplés. A németek elég kemény sorsolást kaptak, a svédek ellen kezdtek (1-0-s vereség), a házigazda finnek ellen folytatták (4-3-as vereség), és jött az újabb minimális különbséggel elbukott csoportrangadó, így a csapatnak nulla pontja van – épp mint az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Magyarországnak. A két csapat majd vasárnap találkozik egymással. Németország egyébként az ezt megelőző hat világbajnokságból ötön bejutott a nyolc közé, 2021-ben a negyedik lett.

A rigai délutáni összecsapáson Kanada megszenvedett Szlovákiával, és csak szétlövésben győzött 2-1-re.

3. forduló

A csoport (Tampere):
Egyesült Államok-Németország 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)

B csoport (Riga):
Kanada-Szlovákia 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0), szétlövés után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik