Sport

Hoki-vb: gólt ütöttünk az amerikaiaknak

twitter.com/IIHFHockey
twitter.com/IIHFHockey

A hősiesen küzdő magyar válogatott 3-1-re kikapott az esélyesebb Dániától a jégkorong-világbajnokság tamperei csoportjának első fordulójában. A szombati játéknap után nem sok idő maradt a pihenésre, lévén vasárnap késő délelőtt újra jégre lépett Kevin Constantine csapata.

A jégkorong világranglista 4. helyén álló sportági nagyhatalom, az USA válogatottjával szemben remekül kezdtünk, Sofron István révén már a 5. percben megszerezte a magyar válogatott a vezetést. Íme a gól.

Három perccel később Alex Tuch egy eladott magyar korong után vezetett gyors akció végén egyenlített, majd egy perccel az első harmad vége előtt Bonino szintén egy, a magyar harmadban elcsipett rossz passz után a vezetést is megszerezte az amerikaiaknak.  Íme az USA második gólja:


A vége 7-1-es amerikai siker lett: ez volt a két csapat harmadik egymás elleni ütközete, és mindig a tengerentúliak nyertek.

Jégkorong világbajnokság, A-CSOPORT (Tampere)

Egyesült Államok-Magyarország 7-1 (2-1, 2-0, 3-0)
Tampere, Nokia Aréna, 5000 néző.
v.: Frandsen (dán), Hunnius (német) – Cattaneo (svájci), Wyonzek (kanadai)
Egyesült Államok: Petersen – Samberg, Perbix / Thrun, Perunovich / Mackey, Hutson / Attard, L. Tuch – Bonino, Grimaldi, A. Tuch / O’Connor, Eyssimont, Garland / Tynan, Gauthier, Mazur / Farrell, Björk, Coronato. Szövetségi kapitány: David Quinn.
Magyarország: Horváth D. – Stipsicz, Fejes / Szabó B., Hadobás, / Kiss R., Horváth M. / Pozsgai, Garát – Sebők B., Galló, Hári / Sofron, Bartalis, Erdély / Nagy G., Kóger, Papp K., / Nagy K., Csányi, Vincze P. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine.
gól: A. Tuch (7.), Bonino (19., 24.), Gauthier (34.), Mackey (42.), Grimaldi (45.), L. Tuch (57.), illetve Sofron (5.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik