Sport

„Meg akarjuk teremteni Párizs csodáját” – bravúrra készül a német kézicsapat

FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Csalódást keltő eredménnyel ért véget a THW Kiel számára a szerdai, Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő. A német kézilabdacsapat hazai pályán négygólos vereséget szenvedett, de Filip Jicha edző szerint a párharc még nem lefutott.

A lendületes és kemény mérkőzést a vendégek 31-27-re megnyerték, a beállós Kamil Syprzak szerint azért, mert pontosan tudták, mit kell tenniük a jó eredmény elérése érdekében.

„Az nem volt megjósolható, hogy négy góllal nyerünk. Most kicsit furcsa a helyzet: nyertünk Kielben, mégsem lehetünk igazán boldogok, mert minden Párizsban dől el” – jellemezte a meccs utáni hangulatot.

„Túl sok technikai hibát követtünk el a meccs fontos fázisaiban” – elemezte a Kiel balszélsője, Rune Dahmke a klub honlapján.

Nem lesz könnyű mínusz néggyel Párizsba utazni, de nagyon bízom a csapatomban, mert bárhol nyerhetünk ennyi vagy több góllal – még Párizsban is.

Filip Jicha, a Kiel edzője is hisz a továbbjutásban.

„Mindent megpróbáltunk, ami lehetséges, de nem tudtuk megállítani a PSG-t. Ez még csak az első meccs volt, biztos vagyok benne, hogy jövő héten készen állunk a folytatásra.

Hiszek a játékosaimban, együtt meg akarjuk teremteni Párizs csodáját.

Raúl Gonzales, a PSG edzője is tudja, hogy még nem dőlt el a negyeddöntő: „Mindig nagyon nehéz Kielben játszani, örülünk, hogy nyertünk. De még nincs vége, ellenfelünk rendelkezik azzal a minőséggel, hogy erős játékot nyújtson Párizsban.”

Kapcsolódó
Ilyen még nem fordult elő a BL-ben, kilátástalan helyzetben a kézicsapat
Egymás után másodszer kapott ki otthon a THW Kiel a Bajnokok Ligájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik