Sport

Ilyen még nem fordult elő a BL-ben, kilátástalan helyzetben a kézicsapat

A Máthé Dominikot foglalkoztató Paris Saint-Germain férfi kézilabdacsapata a THW Kiel otthonában tett nagy lépést a Bajnokok Ligája négyes döntője felé, miután sima, 31-27-es győzelmet aratott vendégként. A magyar válogatott átlövő nem szerzett gólt.

A statisztikák szerint a Kiellel először fordult elő a BL-ben, hogy egymást követően kétszer is kikapott hazai pályán: március 29-én a Dinamo Bucuresti verte 32-31-re (igaz, így is kiesett a román csapat, miután előtte pályaválasztóként 13 gólos vereséget szenvedett).

Ami még rossz hír a németeknek, hogy a PSG a Bajnokok Ligája egyenes kieséses rendszerében sorozatban 11 veretlen mérkőzésnél jár.

A másik negyeddöntőben Fazekas Gergő csapata, a lengyel Orlen Wisla Plock házigazdaként 22-22-es döntetlent játszott a német SC Magdeburggal. Az MTI beszámolója szerint a vendégek az 55. percben még négy góllal vezettek, ám a lengyelek a hajrában egyenlítettek, sőt az utolsó támadás során a győztes gólt is megszerezhették volna, de a nyáron Veszprémbe igazoló Szergej Koszorotov lövése pontatlan volt. A válogatott irányító Fazekas nem szerzett gólt.

Kézilabda, férfiak BL-negyeddöntő, 1. mérkőzés

Orlen Wisla Plock (lengyel)-SC Magdeburg (német) 22-22 (9-12)
THW Kiel (német) – Paris Saint-Germain (francia) 27-31 (12-13)

 

A csütörtöki program:
18.45: Telekom Veszprém – Barlinek Industria Kielce (lengyel)
20.45: GOG (dán) – Barcelona (spanyol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik