Sport

A következő két szezonra két különböző edzőpárost nevezett ki a Pick Szeged

Ronny Hartmann/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by RONNY HARTMANN / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Ronny Hartmann/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by RONNY HARTMANN / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

A Pick Szeged kézilabdacsapata hivatalosan bejelentette, hogy 2024-től Michael Apelgren és Jonas Källman ül le a kispadra.

Már napok óta cikkeztek róla Svédországban, hogy a Sävehoffal 2024-ig szerződésben álló szakember veheti át a távozó Juan Carlos Pastortól a csapatot. Először még arról lehetett hallani, hogy a szegediek kivásárolják a szakembert, végül azonban más megoldást választott a vezetőség. A 2023-2024-es szezonra ugyanis egy teljesen másik párost neveztek ki: Kárpáti Krisztiánt, a klub U22-es akadémiájának vezetőjét, valamint az utánpótlás szakmai igazgatóját, Vladan Jordovicot.

Krisztián – akit a legtehetségesebb magyar edzőnek tartok – három éve dolgozik velünk, és pontosan abban a legerősebb, amilyen irányba most szeretnénk újraépíteni a csapatot. Utoljára 2014-ben játszhatott éremért az U18-as válogatottunk, a 2022-es Európa-bajnokságon Krisztián és csapata megnyerte a csoportját, és végül 4. helyen zárta a kontinensviadalt. Ez is alátámasztotta az elképzelésünket, hogy jó kezekben lesz a fiatalítás, és a felnőtt csapatunkat is erős kézzel tudja majd irányítani.

Nagyon tiszta elképzeléssel vágunk neki az előttünk álló éveknek: fokozatosan, egyre több, lehetőleg az akadémiáról kikerülő játékost szeretnénk beépíteni a felnőtt csapatunkba. Ebben a folyamatban Kárpáti Krisztiánnak elképesztően fontos szerep jut, hiszen a jövő csapatához kell megtalálnia a legtehetségesebb fiatalokat

– méltatta a következő idényre választott szakembert Dr. Szűcs Ernő Péter klubelnök.

A Szeged honlapján írtak szerint Michael Apelgren szerződése a svéd válogatottnál és klubjánál is 2024-ben jár le, ezért várnak eddig a megszerzésével. Ennek ellenére a Kárpáti Krisztián vezette idény sem csupán az átmenet éve, hanem az építkezés kezdete lesz az elnök szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik