Sport

„Lopás fényes nappal, kilenc ember ellen játszottunk” – kiakadt a románok klasszisa a BL-kiesés után

csmbucuresti.ro
csmbucuresti.ro

Az Esbjerg női kézilabdacsapata vasárnap 33-31-re legyőzte a CSM Bucuresti együttesét, így kettős győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

Az első találkozón négy góllal nyert a dán együttes, így aztán hatalmas fordításra lett volna szükség a párharc megnyerésére. Ennek ellenére a románok legjobb játékosa, Cristina Neagu rendkívül feldúltan nyilatkozott, miután ez nem sikerült. A CSM klasszisa szerint ugyanis a két spanyol bíró Javier Álvarez Mata és Yon Bustamante López szándékosan ejtette ki a csapatát.

Természetesen csalódottak vagyunk, mert úgy éreztük, meg tudjuk csinálni, megfordíthatjuk a párharcot. Sajnos azonban nagyon nehéz 60 percen át kilenc ember ellen játszani. Különösen a második félidő volt nehéz, amikor fényes nappal loptak meg minket

dohogott Neagu.

A 34 éves átlövő főleg két piros lapot nehezményezett, de az egész mérkőzés során olyan döntésekre panaszkodott, amik a CSM-et hátráltatták.

„Ez már a második alkalom, hogy kilopták a szemünket, legutóbb a Montenegro elleni Európa-bajnokságon éltem át hasonlót. Most mindenki azt mondja majd, hogy a románok mindig bírósághoz fordulnak, de akkor is elmondom, hogy így érzek. Ötezren gondoltuk ma így.

Dánia legjobb csapatával játszottunk és nem azt mondom, hogy rossz csapat, egy nagyon jó csapat, de úgy érzem, fordíthattunk volna. A második félidőben egyoldalúan vezették a meccset, ez így nem megérdemelt győzelem és nem megérdemelt továbbjutás ez a dán csapatnak. Olyan csapatunk van, amelyik Final Fourt érdemelt volna.”

A női kézilabda BL legjobb négy csapata közé először jutott be két magyar csapat, miután a Ferencváros bravúrral kiejtette a francia Metz együttesét, a Győri Audi ETO KC pedig már korábban átgázolt az Odensén. Hozzájuk csatlakozott az Esbjerg, a mezőny pedig a norvég Vipers Kristiansanddal lett teljes. A négyes döntőre június 3-4-én kerül sor a budapesti MVM Dome-ban. Az elődöntő sorsolását kedden 17.45-től rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik