Sport

Kit érdekel a kosárlabda a nemzeti gyász árnyékában?

Milos Miskov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Milos Miskov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
A Real Madrid kosárlabdacsapata kedden 82-80-ra győzött a Partizan vendégeként, így 2-1-re szépített a férfi Euroliga negyeddöntőjében. A negyedik mérkőzést csütörtökön játszanák, de a belgrádi, iskolai mészárlás után egyre több olyan hang van, amely a mérkőzés elhalasztását szorgalmazza.

Szerda reggel egy 13 éves hetedikes általános iskolás tanuló lelőtte nyolc diáktársát és az iskolaőrt, és további hat diákot és egy tanárt megsebesített Belgrádban. A szerb kormány péntektől vasárnapig háromnapos gyászt hirdetett, de akadnak, akik már csütörtökön is hasonlót várnak.

A szerbek legendás kosarasa, a világ- és Európa-bajnok Aleksandar Djordjevic a közösségi oldalán fordult a két klubhoz, amelyben ő maga is játszott egykoron, azt kérve, fontolják meg a csata elhalasztását.

Részvétem az áldozatok hozzátartozóinak… Szerbiám, Belgrádom, Partizanom és Realom: reagáljatok emberi módon és halasszátok el a mérkőzést! Kit érdekel a dal, az öröm és az ujjongás egy ilyen tragédia után?

– tette fel a kérdést.

Bár sokan szorgalmazzák az Euroliga-meccs elhalasztását, lehet, nehéz lenne megoldani, legalábbis Zeljko Obradovic, a Partizan edzője így gondolja.

„Mindannyian sokkos állapotban vagyunk a tragédia miatt. Azonban hatalmas problémánk van az időpontokkal kapcsolatban. Mikor játszhatnánk le a mérkőzést? A Realnak is, nekünk is kötelességeink vannak” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik