Sport

Brutális hajrával fordították meg a BL-negyeddöntős meccsüket a győri kézisek

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Győri Audi ETO KC szombaon 29-27-re győzött Odensében a női kézilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében.

Borzasztóan kezdett az ETO, a dán csapat rögtön 5-1-es szériával indítottak, majd rettenetesen fegyelemezett védekezéssel kevés gólon tartották a vendégeket. Annyira nem találta a fogást ellenfelén a Győr, hogy a félidei szünetre csak nőtt a különbség, 17-12-re vezetett az Odense a pihenőnél.

Térfélcsere után viszont megtáltosodott a magyar csapat, a nagy rohanás pedig érezhetően nem tett jót a dánoknak. Át is állt inkább az Odense a hét a hat elleni támadásokra, de a győriek erre magabiztosan dobálták be üres kapuba a labdát. Több időkérés sem segített a hazaiakon, a hajrára 24-24-nél beérte ellenfelét az ETO. Ettől szemmel láthatóan ideges lett a dán együttes, hibát hibára halmozott támadásban és ugyan sok hibát nem vétett védekezéskor, a temérdek elszórt labda döntőnek bizonyult.

Az utolsó hét percnek még 26-24-es Odense-vezetéssel mentek neki a felek, de a győriek jobban bírták fejben és erőnlétben is a küzdelmet és öt gólt dobtak egymás után. Ez pedig elegendő volt a mérkőzés megnyerésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik