Sport

„Amikor a nevét mondtuk, kinyitotta a szemét” – még mindig az életéért küzd a megmentett hegymászó

PRAKASH MATHEMA / AFP
PRAKASH MATHEMA / AFP

Továbbra is kritikus állapotban van Anurag Maloo indiai hegymászó, aki az Annapurna megmászása közben szakadékba zuhant, és a csodával határos körülmények között életben talált meg egy héttagú mentőcsapat.

A sportembert egy nepáli kórházba szállították, ahol testvére szerint három órán át küzdöttek azért, hogy sikeresen újraélesszék és stabilizálják az állapotát.

„Anurag állapota még mindig kritikus, egy katmandui kórházban kezelik, de már a javulás jelei mutatkoztak” – mondta bátyja, Ashish Maloo, aki szerint fivére a kórházba érkezéskor nem mutatott életjeleket.

Nem vert a szíve, nem lélegzett, legalább háromórányi erőfeszítésébe telt az egészségügyi személyzetnek, hogy visszahozzák az életbe

– idézte a Thehindu.com portál.

„Az orvosok szerint lassú javulás tapasztalható, bár állapota még mindig válságos. Bíznunk kell a teljes felépülésében, mindannyian imádkozunk az egészségéért” – mondta.

A The Indian Expressnek egy orvos elmondta, kicsit optimistábbak, mert Maloo nagy harcot vív a túlélésért.

„Amikor a nevét mondtuk, kinyitotta a szemét, ez drámai válasz volt ahhoz képest, mint amire számíthattunk” – nyilatkozta, hozzátéve, ez összehangolt agyműködést jelez, bár az MRI-vizsgálatot még nem végezték el.

Kapcsolódó
„Arra számítottam, hogy egy holttestet találok” – így mentették meg a hasadékba zuhant hegymászót
Öt nepáli mellett két lengyel hegymászó vált az Annapurna hősévé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik