Sport

A Fradi edzője oda sem mert nézni a sorsdöntő dobásnál

M4 Sport
M4 Sport

A Ferencváros megvédte a címét, és egy végletekig izgalmas meccsen 28-27-re legyőzte legnagyobb riválisát, a Győrt a női kézilabda Magyar Kupa tatabányai döntőjében. A lényegében mindent eldöntő gólt Klujber Katrin szerezte az utolsó percben hétméteresből, az M4 Sport felvételén pedig látni lehet, hogy Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője oda sem tudott nézni a büntető alatt – az egyik kapus, Bíró Blanka révén tudta meg, hogy gól lett a dobásból.

Bár próbáltam higgadtnak látszani, feszült voltam egész meccsen,

mert egy hét múlva is fontos feladatunk van. A Győr nem tudott nagyobb előny kialakítani, és tudjuk, hogy ezt nem szereti, így minden egyes feszült perc a mi malmunkra hajtotta a vizet. Volt, amikor a hibáinkkal majdnem eldöntöttük a meccset az ETO javára, de mindig a helyén volt a szívünk, és visszajöttünk. Ilyenkor már nem is a taktikán múlik, a játékosok érdeme a végjáték megnyerése” – nyilatkozta a fradi.hu-nak Elek Gábor.

A budapesti csapat 14. alkalommal nyerte meg a hazai kupasorozatot, és 1997 után tudta ismét megvédeni címét.

A két csapat még talpon van a Bajnokok Ligájában is, az FTC a Metz, a Győr az Odense ellen lép pályára jövő szombaton a negyeddöntő első meccsén.

Kézilabda Magyar Kupa, döntő

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 28-27 (13-14)

gólszerzők: Klujber 8, Szöllősi-Zácsik, Malestein 5-5, Stolle, Cvijic, Lekic 2-2, Cirjenics-Kovacsics, Bölk, Kisfaludy, Hársfalvi 1-1, illetve Fodor, Nze Minko 6-6, Gros 4, Broch 3, Haugsted, Oftedal, Faluvégi 2-2, Rü Unhi, Győri-Lukács 1-1

lövések/gólok: 40/28, illetve 43/27
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 1/1
kiállítások: 4, illetve 8 perc

 

a 3. helyért:
DVSC Schaeffler-MTK Budapest 32-26 (13-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik