Sport

Drámai meccsen verte a Fradi a Győrt a kézis kupadöntőn

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Ferencváros megvédte címét a női kézilabda Magyar Kupában, mivel a fináléban 28-27-re legyőzte a bajnok Győri Audi ETO KC-t a tatabányai négyes döntő vasárnapi játéknapján.

Janurik Kinga kilenc védéssel, Klujber Katrin nyolc, Szöllősi-Zácsik Szandra és Angela Malestein pedig öt-öt góllal járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Fodor Csenge és Estelle Nze Minko hat-hat alkalommal talált be.

A fővárosiak 14. alkalommal nyerték meg a hazai kupasorozatot, és 1997 után tudták ismét megvédeni címüket.

Ez volt a kilencedik Győr-FTC kupadöntő, a mérleg hat győri és immár három ferencvárosi siker.

Korábban a Debrecen 32-26-ra legyőzte az MTK-t bronzmérkőzése. A fővárosiak csupán tíz mezőnyjátékost tudtak nevezni a találkozóra, merttöbbej is hiányoztak a keretből. Az MTK rosszul kezdett (5-1), majd a folytatásban sikerült 7-6-ra felzárkóznia, de az első félidő végén több mint nyolc és fél percig nem talált be. A második felvonás elején már nyolc gól volt a visszafogott lendülettel, mégis magabiztosan játszó DVSC előnye, ezt Dakos Noémi és Pál Tamara találataival némileg csökkentette az MTK, így a debreceniek végül hattal győztek.

Kácsor Gréta hét, Planéta Szimonetta, Vámos Míra és Füzi-Tóvizi Petra négy-négy góllal, Ann-Cathrin Giegerich kilenc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Dakos és Pál is nyolc-nyolc találatig jutott.

Kézilabda Magyar Kupa, döntő

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 28-27 (13-14)

gólszerzők: Klujber 8, Szöllősi-Zácsik, Malestein 5-5, Stolle, Cvijic, Lekic 2-2, Cirjenics-Kovacsics, Bölk, Kisfaludy, Hársfalvi 1-1, illetve Fodor, Nze Minko 6-6, Gros 4, Broch 3, Haugsted, Oftedal, Faluvégi 2-2, Rü Unhi, Győri-Lukács 1-1

lövések/gólok: 40/28, illetve 43/27
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 1/1
kiállítások: 4, illetve 8 perc

 

a 3. helyért:
DVSC Schaeffler-MTK Budapest 32-26 (13-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik