Sport

Magyar Kupa: másfél perc után brutális arccsonttörést szenvedett a Debrecen kézise

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Borzalmas ütközéssel kezdődött a női kézilabda Magyar Kupa-elődöntő első összecsapása: a debreceniek világbajnok brazil jobbszélsője, Mariana Costa olyan keményen ütközött saját kapusával, hogy másfél perc után lecserélték és kórházba kellett szállítani.

Costa egy hosszú győri indítást akart lefülelni, és nem láthatta, hogy a kapujából kiindult Catherine Gabriel is, aki a saját térfelének közepén letaglózta a csapattársát.

Az eset itt tekinthető meg.

A 30 éves szélsőt ölben kellett levinni a pályáról, hamarosan érkezett a hordágy is.

Az M4 Sport információja szerint agyrázkódást, többszörös arc- és állkapocscsont-törést szenvedett, műtétre lesz szüksége.

A mérkőzést végül a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC 27-26-ra megnyerte úgy, hogy a debreceniek jobban kezdték a csatát, de a félidőben már két góllal az ETO vezetett (16-14). A fordulás után már négy gól is volt a különbség (24-20), de a hajrára a debreceniek felzárkóztak egy gólra (26-25).

Az utolsó percben Stine Oftedal lövését Bordás Réka blokkolta, így a hajdúságiak az egyenlítésért támadtak, de Vámos Petra bombáját sáncolták, így nem volt szükség hétméteres párbajra.

Kézilabda, nők, MK-elődöntő

Győri Audi ETO – DVSC Schaeffler 27-26 (16-14)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik