Sport

Három játékost is ölben vittek le a Magyar Kupa elődöntőin

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A várakozásoknak megfelelően a bajnok Győri Audi ETO KC után a címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria is bejutott a női kézilabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjébe: előbbi csapat a Debrecent verte egy góllal, utóbbi az MTK-t verte nagyon magabiztosan.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ETO nagy csatában, 27-26-ra győzött a Debrecen ellen, amely már másfél perc után elveszítette világbajnokát, a brazil Mariana Costát, akit saját kapusa, a kifutó Catherine Gabriel tarolt le. A szélső agyrázkódást, többszörös arc- és állkapocscsont-törést szenvedett.

De ezzel még nem ért véget az orvosok szerepe, a másik elődöntőben kétszer is volt dolguk bőven.

Az MTK csupán hét percig tudta tartani magát, akkor még csak 7-5-ös hátrányban volt, utána viszont csaknem 17 percig nem talált be, ráadásul a védekezéséből szinte teljesen hiányoztak a megállító szabálytalanságok, amit edzőjük üvöltve hiányolt az időkérések alatt.

A Ferencváros sorozatban 13 gólt dobott ebben az időszakban, 20-5 után pedig már nem kellett annyira odatennie magát, hiszen a biztos győzelem még az első félidő vége előtt egyértelművé vált.

Szegény embert az ág is húzta, nem elég, hogy gyengén kézilabdázott az MTK, de két emberét is elveszítette: előbb Román Dorinát kellett ölben levinni combsérülés miatt, majd Mészáros-Mihálffy Adrienn lába tapadt le, őt hordágyon kellett elszállítani.

Kézilabda, nők, Magyar kupa, elődöntők

Győri Audi ETO – DVSC Schaeffler 27-26 (16-14)
FTC-Rail Cargo Hungaria – MTK Budapest 39-23 (23-9)

 

A vasárnapi program
a 3. helyért:
13.45: Debrecen – MTK

 

döntő:
16.30: Győr – FTC

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik