Sport lineup

„Senkit sem tisztelek, míg nem dob 40 pontot” – leöregezték LeBron Jamest

Justin Ford / Getty Images
Justin Ford / Getty Images

103-93-ra nyert otthon a Memphis Grizzlies az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság, az NBVA rájátszásában, így 1-1-re kiegyenlített a Los Angeles Lakers elleni, az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

A találkozó harmadik negyedében volt egy kis szóváltás a hazaiak játékosa, Dillon Brooks és az alapszakaszban a korábban megdönthetetlennek hitt pontrekordot túlszárnyaló LeBron James közt, természetesen ez is szóba került a meccset követően. Brooks elmondta, James lehülyézte őt, amiért viszonylag korán összeszedte a negyedik faultját, erre vágott vissza neki a memphisi játékos, majd aztán az újságírók előtt kóstolgatta a legendát.

Nem érdekel, öreg már. Tudtam, hogy eljön ez a pillanat, de azt hittem, majd a negyedik vagy az ötödik mérkőzésen. Valamit be akart szólni a negyedik faultomnál, persze korábban nem mondott semmit. Senkit sem tisztelek, míg nem dob 40 pontot.

Büszke vagyok arra, amit képviselek, arra, ahogyan védekezem. Hogy felveszem a harcot bárkivel, legyen szó LeBronról, Anthony Davisról, bárkiről. A belem kidolgozom, és ezt mindenki tudja” – szúrt oda a 38 éves Jamesnek a Grizzlies kosarasa, aki 12 pontot szerzett a meccsen.

LeBron James valóban nem dobott még 40 pontot akkor, amikor Dillon Brooks is a pályán volt, most épp 28-ig (és 12 lepattanóig) jutott. Viszont az aktuális csapata 13-ból tízszer győztesen hagyta el a pályát, amikor Brooks is játszott.

James egyébként még nem reagált Brooks szavaira, ő ugyanis korábban állt az újságírók elé, így nem tudták a rivális nyilatkozatával szembesíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik