Sport

Valóra vált a magyar MMA-harcos álma

A sérülését követő felépülési időszak alatt sem tétlenkedett Borics Ádám, a kevert harcművészetek sportága, az MMA egyik legnagyobb szervezeténél, a Bellatornál szereplő magyar harcos: a 29 éves sportoló a napokban jelentette be, hogy valóra vált az egyik álma, szülővárosában, Egerben hamarosan megnyitja a Borics Ádám Küzdősport Akadémiát.

„Ezt valamennyire a sérülésemnek, és az emiatt felszabadult időnek, energiának is köszönhetjük. Nekem szerintem még öt-hét évem van hátra a karrieremből, és nem titkolt célom, hogy néhány év alatt kineveljek egy új generációt. Ezen kívül szerettem volna valamit visszaadni Egernek, és segíteni a Heves vármegyei küzdősportot” – mondta az MTI megkeresésére Borics, aki októberben a pehelysúly világbajnokával, a sportág egyik legendájával, a brazil Patricio „Pitbull” Freirével csapott össze címmérkőzésen.

Mint később kiderült, Borics a találkozóra való felkészülés során keresztszalag-szakadást szenvedett a térdében, de így is odaállt a dél-amerikai szupersztárral szemben, aki végül pontozással diadalmaskodott.

Mivel Freire súlycsoportot váltott – és az első MMA-s lehet, aki három különböző kategóriában ér fel a csúcsra –, ezért a pehelysúly most üresen áll, azaz még mindig ő van a rangsor élén.

Így ha visszatér, könnyen elképzelhető, hogy akár rögtön a betöltetlen világbajnoki címért kell majd ketrecbe lépnie.

Borics Ádám megjegyezte, az akadémiáján a fiatalok elsajátíthatják majd az MMA-hoz legfontosabb sportágak, a thaibox, a brazil dzsúdzsucu, vagy éppen a birkózás elemeit, a legkisebbek – nyolc-tíz évesek – pedig a grapplingen keresztül ismerkedhetnek meg az alapokkal.

Sérülését illetően elmondta, kiválóan halad a felépülése, jelenleg 85-90 százalékosnak érzi a térdét, bokszedzéseket már végez, de a birkózásnál egyelőre még oda kell figyelne. Hozzátette: az állóképességéből meglepetésre szinte semmit sem vesztett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik