Sport

A bíróság elutasította a Szilágyi Zoltán feljelentését a Magyar Úszó Szövetség ellen

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A bíróság elutasította Szilágyi Zoltán feljelentését, amely szerint jogtalanul járt volna el a Magyar Úszó Szövetség.

A korábbi úszó azért tett rágalmazás és becsületsértés miatt büntető feljelentést, mert véleménye szerint a Szilágyi Liliána ügyével foglalkozó Eseti Bizottság tagjai nyílvánosan elmarasztalták őt. Az Eb-ezüstérmes úszónő, Szilágyi Liliána 2021 decemberében vádolta bántalmazással az édesapját. Az úszószövetség lefolytatta a maga vizsgálatát, és ahhoz a hivatalos ítélethez igazodott, amelyben a Kúriáig vitt gyermekelhelyezési perben megállapította, hogy Szilágyi Zoltán bántalmazta lányát.

Ennek kapcsán indított feljelentést Szilágyi Zoltán, a Fővárosi Törvényszék végzése azonban kimondta, hogy a testület semmilyen formában nem követett el sem rágalmazást, sem becsületsértést. Ezzel egyúttal az eljárást bűncselekmény hiányában meg is szüntették.

A másodfokú bíróság jogerős határozata hangsúlyozza, hogy Szilágyi feljelentésének semmilyen alapja nincs, az ügyben ugyanis hiányzik a jogellenesség. Az Eseti Bizottságot a MÚSZ Elnöksége jogszerűen hozta létre és kérte fel tagjait a Szilágyi Zoltán személyével kapcsolatos panaszok kivizsgálására, valamint a vizsgálat eredményének ismertetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik