Sport

Betelt a pohár, stressz miatt betegszabadságra ment a dán kézilabdaklasszis

LISELOTTE SABROE / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
LISELOTTE SABROE / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
Családjával, orvosokkal és a klubbal egyeztetve határozatlan időre visszavonult és betegszabadságra ment Mikkel Hansen, az Aalborg világklasszis kézilabdázója.

„Mikkel mozgalmas éven van túl. 2022 tavaszán vérrög alakult ki a szervezetében és tüdőembóliát kapott, majd sikeres külföldi év után a családjával hazaköltözött Dániába. Ősszel az Aalborg Handballban, majd januárban a világbajnokságon komoly figyelem összpontosult rá” – mondta Jan Larsen, az aalborgiak igazgatója a klub honlapján.

„A vb-döntőről hazatérve kiderült, hogy betelt a pohár nála, és együtt hoztuk meg az egyetlen jó döntést. Most teljes mértékben azon van a hangsúly, hogy Mikkel megkapja a felépüléshez szükséges időt és szakmai támogatást.

Nagyon várjuk a visszatérését, de jelenleg az a legfontosabb, hogy vigyázzon magára és családjára.

Az Aalborg arra kérte a sajtót, hogy elégedjenek meg ennyivel, és ne keressék a továbbiakban a kézilabdázót és családját.

Dánia kilenc mérkőzést játszott a világbajnokságon, Mikkel Hansen nyolcon játszott, csak az Egyesült Államok ellen kapott pihenőt. A szombati Aalborg–GOG trangadót térdproblémák miatt hagyta ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik