Sport

Ligetvári Patrik: Végre megmutathattam, tudok támadni is

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A magyar kézilabda-válogatott 33-25-re kikapott Norvégiától a világbajnokság első selejtezőjén.

A mérkőzés után Chema Rodríguez vezetőedző elmondta, hogy a skandináv csapatok ellen muszáj 60 percen át koncentráltan kézilabdázni, különben gyors lerohanásokkal és gólokkal büntetik a hibákat. Rosta Miklós első perces kiállítása ellenére a vezetőedző büszke volt a játékosai küzdőszellemére.

Akartak és mindent megtettek a pályán. Láttam a tüzet és a küzdőképességet rajtuk, emiatt boldog vagyok és büszke. Persze, az eredmény láttán nem vagyunk boldogok, mert mindig győzni akarunk. A dánok elleni meccshez képest mentálisan és fizikálisan is jobbak voltunk, körülbelül ötven percig jó meccset játszottunk. Utána sajnos elléptek a norvégok, és onnan már képtelenek voltunk visszajönni

– értékelt a szövetségi kapitány.

Az első félidőben az egyik legjobb teljesítményt a balátlövő Ligetvári Patrik nyújtotta, négy lövésből négy gólt dobott. A második félidő már nem sikerült ennyire jól, de élvezte, hogy támadásban is pályán lehet.

„Frissebb voltam, mint a csapattársaim, próbáltam élni a bizalommal, amit kaptam. Jó érzés volt, hogy végre megmutathattam, tudok támadni is, próbáltam húzni a csapatot. Ez igazából megy nekem, csak meg kell kapnom a lehetőséget. Nem volt ennyi különbség a két válogatott között, mint amit a végeredmény mutat. Végig pariban voltunk, az volt a probléma, hogy a fontos pillanatokban eladtunk pár labdát, amivel lekontráztak minket, így tudtak elmenni. Ennek ellenére jó arcát mutatta a csapat”

mondta Ligetvári az M4 Sportnak.

Abban Ligetvári, Hanusz Egon és Mikler Roland is egyet értett, hogy az Egyiptom elleni, hetedik helyért zajló mérkőzésen el kell érni, hogy kellemes emlékkel búcsúzzon a csapat a vébétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik