Sport

„Mindenki azt várja, hogy a dánok elvernek minket, de mi nem”

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
A címvédő Dánia lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a szerdai, stockholmi negyeddöntőben az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint a sikerhez szinte hibátlan támadójátékra lenne szükség.

„Örülünk, hogy itt lehetünk. A torna előtt nem sokan mondták volna, hogy nyolc között leszünk, de itt vagyunk, és nem elégszünk meg ennyivel” – nyilatkozta az M4-nek a spanyol szakember.

Szerintem mindenki azt várja, hogy a dánok elvernek minket, de mi nem. Mi úgy gondoljuk, kifizetődik a sok munka, és tovább tudunk jutni innen is és az elődöntőből is

– tette hozzá.

A szövetségi kapitány szerint a győzelemhez szinte tökéletes támadójátékra lesz szükség, hiszen a címvédő kíméletlenül megbüntet minden hibát.

A magyar csapat szerdán 18 órától a címvédő Dániával játszik az elődöntőbe jutásért, ahol továbbjutása esetén Norvégiával vagy Spanyolországgal találkozik. Amennyiben vereséget szenved, a norvég-spanyol párharc vesztesével csap össze az 5. helyért rendezett rájátszás első meccsén.

A szerdai negyeddöntők programja

18.00: Norvégia – Spanyolország (Gdansk)
18.00: Dánia – Magyarország (Stockholm)
20.30: Svédország – Egyiptom (Stockholm)
20.30: Franciaország – Németország (Gdansk)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik