Élő Sport

Katasztrofális vereséget szenvedett a kéziválogatott a dánok elleni vb-negyeddöntőben

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

17 gólos vereséget szenvedett a magyar csapat Dánia elleni a férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében.

Nem indult jól el a meccs, 3-0-ra elhúztak a dánok, igaz, Lékai két hetesével 3-2-re felzárkóztunk. Aztán a harmadik hétméterest már elrontotta az irányító, igaz, akcióból javított, és ekkor ismét csak egy gól volt a különbség.

A dánok azonban nagyon könnyen kerültek helyzetbe, Jakobsen és Gidsel pedig ezeket rendre értékesítette is, a mi támadásaink sokkal lassabbak voltak, és nem elég, hogy Landin kiválóan védett, de sokszor még lövésig sem jutottunk el a technikai hibák miatt.

A félidő derekán kettős emberelőnyben jászhattunk majdnem két percig, de ekkor sem sikerült lefaragni a négygólos hátrányból.

A hajrá pedig egyértelműen a címvédőé volt, amely továbbra is szórta a gólokat, és a szünetre kilencgólos előnnyel vonulhatott.

Abban bíztunk, hogy a második felvonásban talán magára talál a magyar csapat, de nem így történt, továbbra sem javult fel a védekezésünk, és meglehetősen kedvetlenül játszott a válogatottunk.

Egyedül az olyan részsikernek örülhettünk, hogy 31-16-ról zsinórban négy gólt dobva közelebb jöttünk, de a hajrában a legjobbjait pihentető címvédő végül így is eljutott 40 gólig. Mindent elmond a meccsről a kapusok statisztikája: Mikler és Székely összesen kilenc lövést védett, míg a dánoknál Landin egyedül tizenkettőt.

A dán csapat felállított egy új vb-rekordot, mivel zsinórban 26 meccset hozott le veretlenül, az utolsó vereséget a 2017-es torna nyolcaddöntőjében szenvedte el – a magyar válogatott ellen.

A magyar csapat az 5-8. helyért folytatja, vagyis két meccset még játszik a vébén. Az első ellenfél Norvégia lesz, amely kétszeri hosszabbításban kapott ki a spanyoloktól.

Kézilabda-vb, negyeddöntő:

Dánia – Magyarország 40-23 (21-12)
Stockholm, Tele2 Arena
v.: Brunner, Salah (svájciak)
gól: Gidsel 9, Pytlick 8, Jakobsen 5, Kirkelökke 5, Saugstrup 4, Hansen 4, Jörgensen 2, Holm 2, M. Landin 1, illetve Bodó 6, Lékai 6, Bóka 3, Rosta 3, Pedro 2, Ancsin 2, Szita 1
lövések/gólok: 50/40, illetve 50/23
gólok hétméteresből: 4/1, illetve 8/4
kiállítások: 6, illetve 8 perc

 

További eredmény:
Spanyolország – Norvégia 35-34 (13-12, 25-25, 27-27, 29-29, 32-32) – kétszeri hosszabbítás után

21-12

Hansen lőtte be a dánok első hetesét, ez így kezd már nagyon csúnya lenni. Nálunk Szita felment, de nem lőtt, inkább eladta. Kár érte.

20-12

Pytlick ötödször is eredményes volt, mi rohantunk, de Ilic lövését Landin fogta, ez volt a dán kapus tizedik védése!

Nagyon ideges a magyar kapitány

What the fuck? – tette fel a kérdést üvöltve a magyar kapitány, ezt még lefordítani sem kell. Reméljük, felrázta a csapatot! Szita lövését Landin leolvasta.

19-12

Szita hagyta el a labdát, indultak a dánok, Jakobsen az időközben beállt Székelyt is mattolta. Chema kapitány ismét időt kért.

18-12

A beállóst is használják a dánok, Saugstrup is feliratkozott a góllövők közé. Rosta is beköszön beállóból, nagy labdát kapott. Pytlick könnyű gólt dobott.

16-11

Gidselt nem tudjuk megfogni, ötödik gólját dobta. Bóka ezúttal úgy is bedobta, hogy Landin a helyén volt. De Gidsel ezt sem hagyta szó nélkül.

14-10

Ötgólos hátrányban időt kért Chema Rodríguez. Emberhátrányban a kapust lehozva támadtunk, de Szitát simán blokkolták. Aztán a dánok is elszórták a labdát, Hansen volt túl laza. Lékai kicsit rövid passza után Bóka nagyon átverte Landint, így az üres kapuba kellett csak dobnia.

14-9

A dánok más tempóban játszanak, lábbal sokkal gyorsabbak, és ebből ezúttal Pytlick profitált. Bodó nem tudta meglepni Landint, Gidsel viszont megint átlőtt minket, ráadásul Bodót ki is küldték a gól után.

12-9

Hansen visszajött, be is vágta 8-9 méterről. Lékai lövése megpattant, de így is gól lett.

11-8

Ancsin hozott közelebb minket. Ők viszont kettős előnyben is válaszoltak, Jakobsenről teljesen elfeledkeztünk. Aztán Ancsin lőtt gólt ismét.

10-6

Hansen ütötte meg Lékait, két percig emberelőnyben leszünk. Kettős előnyben, mert Möllgardot is kiszórták, aki Bodót lökte fel. Na!

10-6

Mikler védése után a kipattanót Hansen gyűjtötte be, élt is a lehetőséggel. Bodó a másik oldalon hatalmas kapufát lőtt, és persze nekünk nem volt szerencsénk a kipattanóval.

9-6

Gidsel betört, nem tudtuk megállítani, 93 km/órával talált be Miklernek. Bodó válaszolt rá egy nagy bombával.

8-5

Jakobsen ezúttal a bal alsót választotta, aztán Bodó végre betalált a jól védő Landinnak.

7-4

Pedro kapott jó labdát, be is dobta, de Jakobsen is üresen maradt a másik oldalon.

6-3

Pytlické a dánok ötödik gólja, aztán Jakobsen indításból vette be Mikler kapuját. Megint kezdenek ellógni.

4-3

Lékai a levegőben úszva húzta rá, Landin spárgázva védett, de utána belemenés miatt elvették a labdát a dánoktól. Bánhidi ziccerét Landin lábbal védte. Lékai harmadszor volt eredményes, csak ő lőtt gólt nálunk.

4-2

Gidselnek megcsinálták a figurát a többiek, be is fejezte góllal az akciót. Bodó gólt lőtt ugyan, de a bírók már belefújtak, ez is hetes, de Lékai ezt fölé vágta. Nem volt jó csere.

3-2

Mikler bravúrja nagyon kellett Pytlick közeli kísérleténél. Rosta befordult, lerántották, hetes. Lékai ezt is belőtte.

3-1

Lékai hetesből pattintotta be az első gólunkat. A következő dán akciónál Bánhidi odanyomott egyet Gidselnek, két perc.

3-0

Landin simán kitolta Ancsin átlövését, ők viszont megint betaláltak, Pytlick volt eredményes.

2-0

Mikkel Hansen pofátlan cundergóljával indult a meccs. Egy lerohanás után Gidsel is beköszönt.

Olvasói sztorik