Sport

A magyar kézikapus a továbbjutásról: Mi tudjuk, mekkora bravúr ez, és azt is tudjuk, hogy milyen kevesen hittek benne, hogy sikerülhet

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Szerdán este a legutóbbi két világbajnokságot megnyerő Dániával találkozik a magyar férfi kézilabda-válogatott a svéd-lengyel közös rendezésű vb negyeddöntőjében.

Az előzetes célkitűzést ezzel teljesítette a csapat, és Bánhidi Bence úgy fogalmazott, a negyeddöntőben örömjáték vár a csapatra. A magyar csapat továbbjutásához szükség volt a svédek segítségére is, és a skandinávok megtették, amit lehetett, legyőzték Portugáliát, így ért oda a magyar válogatott a negyeddöntőt érő második helyre.

„Ritkán van szerencsénk, az öltözőben beszélgettünk is róla, hogy többször is rosszul jöttünk ki az ilyen körbeveréses sztorikból. Most az utolsó meccsünk után még nem tudhattuk hogy negyedikek leszünk a csoportban, vagy másodikak és olimpiai selejtezősök. De ezúttal velünk volt a szerencse. Egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, és az, hogy most Stockholmból beszélgetünk, elsősorban a mi bravúrunk, nem csak a szerencsének köszönhető” – nyilatkozta az utolsó fordulóban átélt izgalmakról Székely Márton, a magyar válogatott kapusa a Molcsapat oldalán.

A csapat együtt nézte a svéd-portugál meccset, és amikor kiderült, hogy megvan a továbbjutás, Székely szerint túlcsordultak az érzelmek.

Mi tudjuk, mekkora bravúr ez és azt is tudjuk, hogy milyen kevesen hittek benne, hogy sikerülhet. Szerencsére mi a kevesekhez tartoztunk, és ez a hit nagyon sokat számított

A Tatabánya kapusa azt mondta, minden meccsre úgy mennek ki, hogy mindent ki akarnak tenni a pályára, és akkor is tepernek, ha egy erősebb ellenfél gólokkal vezet ellenük.

„Ennek köszönhetjük a továbbjutásunkat, és nem a svédeknek vagy a braziloknak” – tette hozzá. Amikor a beszélgetés készült, Székely még nem tudta, hogy Dánia következik, de azzal az ellenfél ismerete nélkül is tisztában volt, hogy a magyar csapat teher nélkül játszhat, és egy nappal többet pihenhet a negyeddöntő előtt.

„Senki nem fog lebecsülni minket, ebben biztos vagyok, pedig elnézve a legjobb nyolc mezőnyét nem mi vagyunk a legerősebb csapat, az biztos. De a legutóbbi világbajnokság negyeddöntőjében hosszabbításig harcoltunk a franciákkal, előtte pedig a dánokat küldtük haza a csoportból.

Talán pszichés oka is van, hogy az ilyen meccseken sokszor jobban teljesítünk, mint a csoportmeccseken, de a lényeg, hogy ezúttal is mindent kiadjunk magunkból. Mi csak nyerhetünk ezen a negyeddöntőn

A mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik